Cum știm când udăm florile excesiv și prea des? Semnalele la care trebuie să fii atent

Cei mai mulți dintre noi avem acasă diverse plante, așa că știm deja că poate fi destul de complicat să le îngrijim cum trebuie, de cele mai multe ori. Iar una dintre cele mai comune probleme care apar atunci când avem flori este cantitatea de apă pe care o folosim pentru a le uda. Ei bine, din fericire, plantele noastre ne pot oferi unele semnale clare, care ne vor arăta că, de fapt, le udăm mult mai mult decât ar trebui!

Cum putem știi când udăm prea mult plantele / foto: Freepik
Cum putem știi când udăm prea mult plantele / foto: Freepik

Cu siguranță că majoritatea dintre noi avem acasă flori. Poate chiar, o bună parte dintre noi, avem lângă noi câteva plante chiar în acest moment! Ei bine, cu siguranță știm cu toții că, indiferent cât de frumoase sunt, florile ne pot da și o mulțime de bătăi de cap! În cele mai multe cazuri, îngrijitul acestora este mult mai dificil decât am crede, iar florile au o mulțime de nevoi specifice, cum ar fi cantitatea de lumină care le trebuie, ori de apă. Ei bine, udatul excesiv este una dintre cele mai comune probleme de care ne vom lovi, însă, este și una foarte ușor de remediat!

Florile ne vor oferi unele semnale clare, atunci când primesc prea multă apă. De exemplu, unul dintre primele lucruri pe care le vom sesiza este că frunzele acestora se vor îngălbeni și vor cădea! Atunci când observăm acest fenomen, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să vedem dacă solul este umed! Dacă da, înseamnă că am folosit prea multă apă, atunci când am udat floarea!

Cum putem știi dacă udăm excesiv florile

Un alt semn destul de vizibil este faptul că frunzele vor deveni maro închis, sau chiar negre, pe spate. Petele din această culoare sunt un semn clar că udăm plantele mult prea mult, iar rădăcinile deja au început să fie afectate! De asemenea, dacă floarea nu mai crește, problema se poate datora cantității mari de apă folosite!

Iar ultimul astfel de semnal este, de asemenea, extrem de ușor de sesizat! În pământul în care se află planta va apărea mucegai! Iar dacă florile adulte nu ar trebuie să fie afectate, pentru cele mai tinere, acest mucegai poate deveni letal!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net