Trucul ingenios care ne scapă plantele de dăunători! Tot ce îți trebuie este un produs banal

Cu siguranță că cei mai mulți dintre noi iubim florile! Indiferent dacă folosim plante pentru a ne decora camerele, sau avem norocul de a avea propria grădină cu flori, cu toții încercăm să aducem puțină „verdeață” în viața noastră. Însă, îngrijitul florilor poate fi un proces destul de dificil, iar atunci când frunzele acestora sunt împânzite de dăunători, putem ajunge în situația în care trebuie să aruncăm întrega plantă. Din fericire, există un truc banal care poate rezolva problema!

Pasta de dinți ne poate scăpa plantele de dăunători
Pasta de dinți ne poate scăpa plantele de dăunători

Probabil că vasta majoritate dintre noi poate spune că avem flori, acasă. Fie că vorbim despre diferitele plante pe care le folosim pentru a ne decora camerele, sau avem norocul de a locui la curte, așa că avem propria grădină cu flori, o bună parte dintre noi încercăm să aducem cât mai multă „verdeață” în viața noastră. Însă, cu siguranță știm cu toții cât de dificil poate fi să avem grijă de flori!

De la cantitatea de lumină de care au nevoie, la apă, sau chiar și temperaturile la care rezistă, florile pot fi extrem de pretențioase și necesită destul de mult timp și efort. Iar cea mai mare bătaie de cap va fi atunci când acestea sunt împânzite de diferiți dăunători, care ne pot obliga să aruncăm planta, cu totul! Din fericire, 2 ingrediente pot salva situația: pasta de dinți și apă!

Cum ne putem salva plantele cu pastă de dinți

Da, deși poate suna bizar, pasta de dinți poate fi extrem de utilă pentru sănătatea plantelor noastre! Mai precis, tot ce vă trebuie este aproximativ o lingură din acest produs banal, cât și un litru și jumătate de apă! Atunci când aveți ambele ingrediente la îndemână, diluați bine pasta de dinți în apă, apoi turnați totul într-o sticlă cu pulverizator. Din acest punct, procedeul este unul simplu! Doar stropiți frunzele și tulpinile plantei cu acest amestec!

În mod normal, el ar trebui să vă scape de insectele care vă amenință plantele! Atenție, însă, să nu exagerați cu acest truc ingenios! Soluția de apă și pastă de dinți trebuie folosită doar odată pe lună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net