Ce tipuri de cărți de citit să alegi atunci când vrei să te relaxezi

Viața de zi cu zi pare întotdeauna aglomerată, iar clipele de relaxare par mai puține, fiind adesea înlocuite de ore întregi petrecute pe smartphone. Deși este o metodă simplă de evadare, este recomandat să găsești și alte forme prin care să te destinzi la finalul zilei sau în weekend - o variantă simplă este cititul. Nu trebuie să îți propui direct să citești o carte pe săptămână, ci chiar și doar câteva pagini te vor ajuta să te deconectezi mai ușor de la stresul cotidian. Găsește cărți de citit pe gustul tău din stilurile propuse mai jos și formează-ți un nou obicei sănătos.

image

Cărți de dragoste

Dacă stilul romantic este preferatul tău, iar comediile cu happy-end sunt cele pe care le alegi mereu la cinematograf, alege cărți de citit ale căror protagoniști găsesc mereu dragostea. Caută romane în care romantismul este presărat cu momente neașteptate pentru ca lectura să fie unul plăcută și captivantă.

În cazul în care nu obișnuiai să citești prea des, nu te forța să citești romane clasice, consacrate. Deși Jane Austen sau Emily Bronte au un stil aparte de a scrie, cărțile lor pot fi mai greu de urmărit. Începe mai bine cu cărți de citit ușoare, moderne, eventual care au fost sau urmează să fie ecranizate. În mod obișnuit, acestea au o acțiune ușor de urmărit, dialogul este predominant, făcând ca lectura să fie una plăcută.

Romane polițiste sau de acțiune

Cele mai captivante cărți de citit vor rămâne mereu romanele polițiste sau cele cu o intrigă serioasă. Cu detalii care te atrag și te determină să citești în continuare, acest stil de cărți de citit sunt potrivite mai ales pentru weekend, cât ai suficient timp să te afunzi în lectură. Alege atât titluri clasice - poți miza oricând pe scrierile Agathei Christie, cât și cărți noi, cu intrigi spectaculoase, cum ar fi thrillere psihologice.

Cărți de citit cu tematică science fiction

Tărâmuri magice, poțiuni, creaturi mistice sau puteri supranaturale - toate construiesc povești pe care să le descoperi ori de câte ori ai ocazia. Dacă obișnuiești să urmărești mereu filme de acest tip, de ce nu dai o șansă și cărților cu acțiuni similare? Va fi probabil o surpriză plăcută, mai ales dacă alegi serii care curprind mai multe cărți. Deși au de obicei o dimensiune mai mare (multe depășind 300 de pagini), vei observa că se citesc ușor și cu greu vei face pauze de la citit.

Memorii sau autobiografii

Citirea biografiilor și autobiografiilor oferă o perspectivă unică asupra vieții unor persoane remarcabile. Aceste narațiuni oferă mai mult decât simple povești; ele sunt o formă prin care poți cunoaște mai bine personalități pe care le admiri sau care ți se par interesante. Aprofundând călătoriile, trăirile și perspectivele unor oameni reali, te poți inspira și poți trage concluzii care te pot ajuta și pe tine. De asemenea, ele oferă o punte către culturi sau perioade diferite, fiind un mod prin care să te conectezi cu medii și experiențe diverse.

Cărți non-ficțiune

Cărțile non-ficțiune sunt o variantă plăcută prin care poți afla noi informații, aprofundând chiar subiecte care te ajută la job-ul tău. Dacă ești pasionat de istorie, găsești numeroase cărți de citit care urmăresc trecutul a diferite popoare ori culturi. Deși lectura nu este la fel de ușoară precum în cazul beletristicii, este întotdeauna util să afli detalii noi și să îți răspunzi tuturor curiozităților.

Dacă, în schimb, preferi să afli informații utile pentru tot ceea ce faci în fiecare zi sau pentru dezvoltarea ta personală, vei găsi numeroase opțiuni. De la ghiduri pentru a înțelege lumea publicității la cărți despre autocunoaștere și legătura din boli și psihicul sau trecutul tău.

Toate aceste subiecte par interesante, însă încearcă să te rezumi la un singur domeniu, mai ales la început. În felul acesta vei asimila ușor informațiile și nu vei simți că faci un efort citind date științifice sau diverse studii mai complexe.

Într-o perioadă în care social media acaparează timpul liber, încearcă să găsești noi variante de relaxare. Cărțile de citit sunt un mod ușor, însă eficient prin care evadezi în noi lumi sau afli informații noi. Dedică cel puțin un sfert de oră acestui ritual în fiecare zi și în scurt timp vei avea un obicei sănătos, dar și benefic pentru tine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
pizza pixabay jpg
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net