Motivul pentru care pisicile își acoperă fața atunci când dorm. De ce fac, de fapt, acest lucru

Probabil că toți proprietarii de pisicuțe au observat că aceste mici feline dorm cu lăbuțele pe față. Și chiar dacă de cele mai multe ori provoacă amuzament, majoritatea se întreabă de ce aleg să facă asta. Ei bine, specialiștii au deslușit misterul și au spus care este motivul pentru care animăluțele noastre de companie fac acest lucru.

Motivul pentru care pisicile își acoperă fața atunci când dorm / Foto: Pixabay
Motivul pentru care pisicile își acoperă fața atunci când dorm / Foto: Pixabay

Tu știi care este motivul pentru care pisicile dorm cu lăbuțele pe față? Explicația vine direct de la specialiști, care spun că trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte. Unul dintre motive ar fi că gestul are legătură cu instinctele lor de autoconservare și este o modalitate de a se proteja în timpul somnului când sunt vulnerabile și expuse la pericole. Totodată, dormitul cu fața acoperită poate fi o poziție confortabilă de somn pentru o mică felină.

Un alt motiv ar fi, în ciuda faptului că le place să stea la soare, că ochii lor sunt sensibili la lumină. Și probabil mulți cred că sunt nocturne, dar nu este așa. De fapt, ele sunt animale crepusculare, ceea ce înseamnă că sunt mai active seara și dimineața, iar în restul zilei aleg să doarmă, iar de aici vine și nevoia de a nu fi deranjate de lumină. Astfel, își acoperă ochii cu lăbuțele.

Cele mai multe pisici sunt deranjate de televizor și becuri

Altă explicație pentru care dorm cu fața acoperită are legătură cu conservarea căldurii. În condiții de frig, își acoperă gura și nasul cu labele pentru a-și menține căldura, fiind modalitatea prin care se izolează termic și se protejează de temperaturile scăzute. Temperatura ideală pentru feline, potrivit specialiștilor, este de 29 grade Celsius.

De asemenea, cele care trăiesc în medii cu mulți stimuli vizuali, cum ar fi luminile, televizorul sau activitatea din casă, fac acest lucru pentru a limita acești stimuli externi și pentru a se relaxa complet în timpul somnului. Conform unui studiu, cele mai multe pisici sunt deranjate de televizor și becuri.

Este important de știut că nu toate pisicile fac asta, iar unele pot să doarmă fără a-și acoperi fața. Oricare ar fi comportamentul felinelor, acesta poate varia în funcție de personalitate și experiența de viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net