Pisica ta te mușcă? Ce mesaj vrea să-ți transmită, de fapt

Un număr mare de oameni din țara noastră au acasă animale de companie, iar cele mai populare alegeri sunt, de departe, câinii și pisicile. Ei bine, în cazul celor din urmă, se estimează că ar fi undeva peste 4 milioane de pisici de companie în România, un număr incredibil de mare. Ei bine, dacă aveți acasă o pisică, cu siguranță ați observat un comportament aparent bizar: aceasta vă mușcă! Iar potrivit experților, acest gest poate avea nenumărate înțelesuri!

Există nenumărate motive pentru mușcăturile pisicilor / foto: Freepik
Există nenumărate motive pentru mușcăturile pisicilor / foto: Freepik

Se estimează că undeva în jur de jumătate dintre români ar avea acasă un animal de companie. După cum ne putem imagina, cele mai populare alegeri sunt câinii și pisicile, însă există români care au și animale exotice, cum ar fi șerpi, păianjeni, sau diferite păsări. Ei bine, dacă vă numărați printre cei care au acasă (cel puțin) o pisică, atunci cu siguranță veți recunoaște un comportament aparent bizar al acesteia: mușcăturile. Iar potrivit experților în comportamentul felinelor, se pare că acest gest are mult mai multe semnificații decât am bănui!

În primul rând, în ce privește pisicile tinere, mușcatul este necesar pentru dezvoltarea sănătoasă a danturii acestora! Pisicile mici se vor juca foarte des, iar oamenii vor avea „privilegiul” de a servi drept modul lor în care își pot dezvolta instinctele de vânători. Felinele își vor folosi des dinții în timp ce se joacă, însă, dacă nu vreți ca ele să continue acest comportament și ca adulți, nu ar trebui să le încurajați, în mod special, să facă asta mereu!

De ce ne mușcă pisicile

Pisicile vă pot mușca doar pentru că vor să se joace / foto: Freepik
Pisicile vă pot mușca doar pentru că vor să se joace / foto: Freepik

Un alt motiv pentru care pisicile, de data aceasta adulte, ne pot mușca este pentru că nu le oferim modalități de a se juca și a-și consuma energia. La urma urmei, aceste feline rămân vânători înnăscuți, așa că vor avea nevoie de o modalitate de a-și pune în aplicare aceste instincte. Așa că dacă nu le oferiți jucăriile și spațiul necesare, din lipsă de alternative, ele vă vor folosi pe post de jucărie și vă vor „ronțăi” pe îndelete.

Un alt motiv pentru care pisicile ne mușcă este pentru că nu suntem atenți la mesajele pe care ni le transmit. Acestea comunică mult prin poziția corpului lor, iar dacă pisica voastră s-a săturat să fie mângâiată, iar voi îi ignorați disconfortul, în cele din urmă vă va mușca, drept „ultim avertisment”.

În mod normal, pisicile vă vor mușca pentru că vor să se joace, sau pentru că vor să fie lăsate în pace. Acest comportament este obișnuit pentru toate felinele de pe glob, însă, există și un moment când trebuie să mergeți la veterinar! Dacă pisica voastră începe, din senin, să fie mult mai agresivă decât în mod obișnuit, pe o perioadă mai lungă de timp, poate însemna că trece prin dureri mari, așa că trebuie dusă la medic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net