Cum poţi să îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală dacă porţi şosete în pat
Specialiştii spun că o viaţă sexuală proastă indică alte probleme şi boli pe care nici nu ştiai că le ai. Iată câteva motive pentru care lucrurile nu merg bine în dormitor.
Picioarele reciÎn mod surprinzător, un mod bun de a creşte libidoul e o pereche de şosete care să îţi încălzească picioarele. Confrom unui studiu din Olanda, femeile care poartă şosete ajung mai repede la orgasm
Nasul înfundatMirosul e foarte important când vine vorba de libido şi cu ajutorul lui atragem sau suntem atraşi de alţii. Prin miros, simţim feromonii partenerului, lucru care ne activează partea creierului responsabilă pentru comportamentul sexual.
Televizorul din dormitorCuplurile care au un televizor în dormitor fac de două ori mai puţin sex decât restul. Mai mult, contează la ce te uiţi: filmele violente şi reality show-urile scad cheful de sex.
Un dormitor dezordonatUn dormitor în care nu e făcută ordine nu e un loc romantic şi distruge orice chef. În general, femeile sunt mai repede distrase de lucrurile din jur, care le iau gândul de la sex.
Gingiile care sângereazăBărbaţii cu gingii care sângerează au şanse mai mari să aibă probleme cu erecţia. Cele două sunt cauzate de aceaşi factori cum ar fi fumatul, diabetul şi bolile de inimă. Asta nu înseamnă că dacă ai grijă de dinţi tăi o să ai o viaţă sexuală mai bună, dar dacă ai astfel de probleme, e bines ă te duci la doctor.
ArtitaAnii 60 şi 70 pot fi o perioadă de aur în viaţa sexuală a unui cuplu, dar durerile cauzate de artrită sunt o adevărată problemă în dormitor. În astfel de cazuri, cel mai important e să discuţi cu partenerul şi să vedeţi când şi cum e mai bine să faceţi sex.
Problemele de tiroidăPentru femeile de 40-50 de ani, o altă cauză în scăderea poftei de sex e hipotirodia. Tiroida afectează felul în care corpul nostru funcţionează şi nivelul nostru de energie. Dacă tiroida nu funcţionează bine, suntem obosiţi, deprimaţi şi ne lipseşte motivaţia.
Colăceii de grăsime O greutate normală e crucială pentru o viaţă sexuală satisfăcătoare. Obsezitatea afectează nivelul de testosteron din corp şi afectează libioul. Mai mult, avem mai puţină energie şi şansele de a face boli de inimă mai mari, lucru care influenţează negative viaţa sexuală.
Tensiunea arterialăUnele medicamente de tensiune pot afecta viaţa sexuală. Unii bărbaţi pot avea probleme de erecţie la scurt timp după ce încep tratamentul.
DiabetulUnul din trei bărbaţi cu diabet vor avea şi probleme cu erecţia. Diabetul afectează nivelul de sânge din organism, iar zaharul mare din sânge distruge terminaţiile nervoase din organele sexuale.
Probleme de prostatăTratamentul pentru problemele de prostată are un efect nociv asupra vieţii sexuale. Pastilele pot cauza impotenţă, deşi astfel de efecte sunt mai des întâlnite în primul an de tratament.