Cursă de coșmar. Pasagerul care s-a automutilat în avion a răspândit groază în timpul zborului. În aeronavă erau mai mulți demnitari

Ultima actualizare:

Apar detalii despre incidentul grav petrecut joi dimineață într-o aeronavă Tarom care abia aterizase pe Aeroportul Henri Coandă. Venea de la Bruxelles, iar în avion erau mai mulți demnitari: Raed Arafat, Rovana Plumb, Mircea Geoană. Pe tot timpul cursei, pasagerul a avut un comportament violent. I-a amenințat pe ceilalți pasageri, a făcut scandal și a avut un comportament violent față de însoțitorii de zbor. Echipajul aeronavei a luat în calcul inclusiv o aterizare de urgență pe un alt aeroport. Bărbatul despre care se știe acum că suferă de afecțiuni psihice ar fi avut un comportament agresiv încă de pe aeroportul din Belgia și, cu toate acestea, a fost lăsat să se îmbarce.

Sursă foto: Captură video Observator
Sursă foto: Captură video Observator

Mircea Geoană, în avion cu pasagerul care s-a automutilat cu o ramă de ras

În aeronava Tarom care a decolat spre București din Bruxelles se aflau mai mulți demnitari. Este vorba despre Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, șeful DSU, Raed Arafat, și fosta ministră Rovana Plumb.

Imediat de la decolare, pasagerul a devenit recalcitrant, iar situația a escaladat repede în așa măsură încât echipajul a luat la un moment dat în calcul o aterizare de urgență pe un alt aeroport.

„La această variantă s-a renunţat pe măsură ce apăreau perioade de stabilitate comportamentală şi calm manifestate de pasager, după primirea avertismentelor.”, au transmis reprezentanții TAROM într-un comunicat în care au dat toate detaliile cursei de coșmar.

„Ieri noapte pe cursa Tarom Bruxelles-Otopeni efectuată cu avionul Boeing 737-700 a avut loc un incident periculos. După decolarea de la Bruxelles, un pasager român de la clasa economic a început să se certe cu însoțitorii de bord proferând diverse injurii și amenințări la adresa lor.

Echipajul de cabină și pilotul comandant al cursei au procedat în stricta conformitate cu procedurile naționale și interne ale companiei dar pasagerul turbulent nu a dorit să înceteze fiind într-o stare psihică vizibil negativă”, a transmis compania.

„A fost considerat un pasager normal ca toți ceilalți”

În timp ce se făceau manevrele de aterizare, echipajul aeronavei a solicitat prezența serviciului de securitate al TAROM. O dată ce aeronava a aterizat, pasagerii au fost îndrumați să iasă pe ușa din spate a avionului. Din acest moment, în avion au avut loc scene șocante.

„În momentul în care pasagerul în cauză a observat urcarea la bordul avionului a celor de la poliție și serviciul de securitate al Tarom s-a așezat pe un loc la clasa business și s-a automutilat puternic cu ajutorul unei lame de ras ascunse sub limbă la controlul de securitate efectuat la îmbarcarea pe aeroportul din Bruxelles.

Automutilarea sa a făcut ca sângele să se împrăștie puternic în zona cabinei pentru pasagerii business până să poată interveni echipele de intervenție.

Deoarece pasagerul respectiv nefiind în categoria pasagerilor cu potențial periculos sau periculos sau condamnat etc nu a fost adus cu escortă la avion el fiind considerat un pasager normal ca toți ceilalți.

Controlul de securitate a fost efectuat de către sistemul de securitate belgian și se fac cercetări pentru a se vedea cum a reușit acest pasager să treacă cu acea lama”, a mai transmis compania TAROM, potrivit Digi24.

Pasagerul violent are antecedente penale

Bărbatul care a răspândit groază în aeronava are 47 de ani, este din Galați şi are un trecut infracţional stufos, inclusiv tentativă de omor şi viol.

El ar mai fi avut tentative de suicid şi mai multe internări la Psihiatrie încă din 2010.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net