Povestea unui fost pasager de pe submarinul dispărut. Ce crede el despre misiunea de căutare

Scriitorul și producătorul „The Simpsons", Mike Reiss (63 de ani), spune că a fost foarte relaxat în timpul călătoriei sale de anul trecut spre epava Titanicului, la bordul submersibilului Ocean Gate, cel care a dispărut duminică în Oceanul Atlantic, dar, în același timp, era conștient că și-ar putea pierde viața. Bărbatul a detaliat experiența sa la bordul submarinului Titan.

Mike Reiss a fost la bordul submarinul care a dispărut /Foto: Profimedia
Mike Reiss a fost la bordul submarinul care a dispărut /Foto: Profimedia

Mike Reiss, scriitor și fost realizator al serialului „The Simpsons”, în vârstă de 63 de ani, recunoaște că nu este „optimist" cu privire la salvarea submarinului dispărut la data de 18 iunie, în Oceanul Atlantic, în timpul unei expediții turistice pentru a explora epava Titanicului. „Cunosc logistica și știu cât de vast este oceanul și cât de mic este acest submarin”, a declarat el, potrivit tabloidului britanic Mirror.

Mike Reiss: „Este întuneric beznă acolo jos”

Mike a fost și el într-o expediție turistică pentru a explora epava Titanicului, chiar anul trecut. De aceea, a ținut să dezvăluie că, „experții fac greșeli”. „Nava este propulsată de motoare foarte mici, care arată ca un ventilator pe care l-ai avea pe birou și este condusă de ceva asemănător cu un «joystick X-box dintr-un sistem de jocuri». Este întuneric beznă acolo jos și radarul, busola nu mai funcționează. Ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului acolo, încercând să găsim cel mai mare lucru din ocean”, a mărturist Mike Reiss.

Astfel, cu propria sa experiență, bărbatul și-a dat propriul verdict cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla cu nava dispărută. „Nu sunt optimist. Știu cât de vast este oceanul și cât de mică este această navă. Este o ambarcațiune frumos proiectată. Este un submarin menit să coboare mai departe decât pot merge orice alte nave. Deci, dacă este jos, pe fundul oceanului, nu știu cum poate cineva să îl găsească, cu atât mai puțin să îl aducă înapoi”, este părerea lui.

De asemenea, Mike a făcut și alte trei scufundări diferite cu Ocean Gate Expeditions, compania care deține Titan, și a recunoscut că, „aproape întotdeauna s-a pierdut comunicarea cu cei de la țărm”. „Acest lucru nu înseamnă că aceasta este o navă de calitate inferioară sau altceva, ci doar că aceasta este o tehnologie nouă și înveți despre ea pe măsură ce avansează. Trebuie doar să vă amintiți primele zile ale programului spațial, sau primele zile ale aviației, unde faceți o mulțime de greșeli pe drumul spre a vă da seama ce să faceți”, a mai adăugat bărbatul.

Titan, submarinul dispărut

Submarinul Titan a fost lansat duminică după-amiază, însă echipajul a pierdut comunicarea cu nava-mamă, MV Polar Prince, la o oră și 45 de minute de la scufundare. Acesta este folosit într-o expediție turistică pentru a explora epava Titanicului. La bordul lui se află cinci persoane: miliardarul Shahzada Dawood (48 de ani), unul dintre cei mai bogați oameni din Pakistan, fiul său, Sulaiman (19 ani), miliardarul britanic Hamish Harding (58 de ani), CEO al Action Aviation din Dubai, veteranul marinei franceze Paul Henry Nargeolet (73 de ani) și Stockton Rush (51 de ani), CEO al OceanGate.

Operațiunile de căutare au început imediat. Garda de Coastă americană estimează că submarinul are rezerve de oxigen pentru un interval de timp între 70 și 96 de ore. Pasagerii vor rămâne fără oxigen azi după-amiază, căutările intrând astfel în faza decisivă. Chiar și așa, operațiunea de căutare este una dificilă, nava fiind la mii de metri sub apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net