Întâmplare șocantă. Un submarin care ducea turiști la epava Titanicului a dispărut în ocean

Ultima actualizare:

Un submarin folosit într-o expediție turistică pentru a explora epava Titanicului a dispărut, duminică dimineață, 18 iunie, în Oceanul Atlantic, declanșând o misiune de căutare și salvare, potrivit Gărzii de Coastă și a companiei private care operează nava. 

Un submarin care ducea turiști să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic
Un submarin care ducea turiști să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic

Mai multe companii guvernamentale s-au alăturat misiunilor de căutare şi salvare a turiștilor care au dispărut cu un submarin folosit într-o expediție turistică pentru a explora epava Titanicului în Oceanul Atlantic, duminică dimineață, la aproximativ o oră și 45 de minute de la scufundare.

La bordul submarinului se aflau cinci persoane

Garda de Coastă a SUA a confirmat că la bordul submarinului se aflau cinci persoane. De asemenea, a descris submersibilul ca având o lungime de 6,4 m. Printre cei chemați să asiste la eforturile de căutare și salvare, se află și David Concannon, un scafandru cu experiență în explorarea epavei Titanicului, care ar fi trebuit să se afle pe submarinul dispărut.

„După cum am publicat săptămâna trecută, trebuia să fiu în această expediție și, într-adevăr, în această scufundare, dar a trebuit să anulez pentru a mă ocupa de o altă problemă urgentă. Am fost sunat și mi s-a cerut să ofer orice ajutor pentru a asigura întoarcerea în siguranță a tuturor din submarin. Desigur, am fost imediat de acord”, a declarat acesta, conform publicației BBC.

Totodată, la bordul submarinului dispărut se află un explorator britanic, Hamish Harding (59 de ani), care a anunțat ieri, 18 iunie, că urmează să se alăture celei mai recente expediții OceanGate spre Titanic, publicând pe Facebook și pe alte platforme de socializare că s-a încercat o scufundare duminică, după ce un echipaj a plecat sâmbătă din orașul St John's, Terranova, adăugând că, echipa de pe vas include „câțiva exploratori legendari, dintre care unii au făcut peste 30 de scufundări pe RMS Titanic încă din anii 1980”.

De asemenea, acesta a mai specificat că, această călătorie este „probabil prima și singura misiune cu echipaj uman către Titanic” din acest an, din cauza condițiilor meteo dure.

Celebra epavă a Titanicului se află la 3.800 de metri pe fundul Atlanticului, la aproximativ 600 km de coasta Newfoundland, Canada. Linia de pasageri a lovit un aisberg în călătoria sa inaugurală de la Southampton la New York, în 1912.  Din cei 2.200 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord, peste 1.500 și-au pierdut viața.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net