Colierul misterios pe care nimeni nu poate să îl atingă. Stă pe fundul oceanului de peste 100 de ani
Deja au trecut 111 ani de la scufundarea navei „Titanic”, însă epava acestuia continuă să fascineze cercetătorii, cât și oamenii de rând din întreaga lume. Iar un colier misterios, descoperit recent pe fundul oceanulu,i a reușit să capteze atenția globului, mai ales pentru că nimeni nu poate să îl aducă la suprafață! Află alături de Click! despre ce este vorba!
Deși au trecut mai bine de 111 ani de la scufundarea Titanicului, acesta continuă să fascineze oamenii de pe tot globul. Recent, epava a fost scanată digital în totalitate, iar specialiștii găsesc mereu noi mistere pe care încearcă să le deslușească. Iar potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro, cel mai nou subiect de discuție pentru pasionații poveștii Titanicului, este un colier misterios pe care nimeni nu îl poate aduce la suprafață!
Bijuteria este în formă de dinte de megalodon, o specie preistorică de rechin uriașm care a trăit cu mai bine de 20 de milioane de ani în urmă. Descoperirea a fost anunțată de către directorul executiv al companiei Magellan, Richard Parkinson, care a coordonat expediția. Potrivit acestuia, colierul este din turcoaz și aur, însă cercetătorii nu au putut să îl aducă la suprafață. Motivul ar fi unul birocratic: un tratat semnat între Statele Unite și Marea Britanie ar interzice scoaterea oricărui artefact din epavă.
Cercetătorii încearcă să identifice cui a aparținut colierul
Deși nu îl pot scoate la suprafață, din cauza tratatului dintre cele două țări, cercetătorii au reușit să scaneze colierul, iar acum speră să poată identifica cui a aparținut acesta. Cu ajutorul inteligenței artificiale, ei vor scana imaginile pasagerilor de la bordul Titanicului, pentru a descoperi proprietarul bijuteriei. După ce îi vor stabili identitatea, experții speră să dea de urma descendenților acestuia încă în viață.
Noile imagini de pe Titanic au fost un ajutor enorm pentru experți, care au putut identifica mai multe artefacte de-a lungul epavei. De exemplu, s-au mai descoperit diverse perechi de pantofi, cât și sticle de șampanie încă sigilate!