Puteau fi salvați pasagerii de pe Titanic? Motivul șocant pentru care o navă din apropiere a ignorat semnalele SOS

Deja au trecut mai bine de 100 de ani de la scufundarea vaporului „Titanic”, însă nava continuă să fascineze lumea. Epava se află, în acest moment, undeva la o adâncine de 3.800 de metri, în mijlocul oceanului Atlantic. Iar odată cu vaporul au pierit și undeva în jur de 1.500 de oameni. Însă, doar puțini știu că majoritatea pasagerilor puteau fi salvați cu ușurință!

Chiar și acum, epava este înconjurată de mistere care fascinează publicul
Chiar și acum, epava este înconjurată de mistere care fascinează publicul

Titanicul s-a scufundat chiar în timpul primului său voiaj, în anul 1912. Lăudat la vremea lui drept cea mai performantă navă lansată pe mări, nimeni nu s-ar fi putut gândi că un vas considerat o minune a ingineriei moderne ar fi putut fi doborât atât de ușor. Însă, exact asta s-a întâmplat, iar după ce Titanicul s-a lovit de un ghețar în Oceanul Atlantic, s-a scufundat șocant de repede, iar odată cu el, 1.500 de oameni și-au pierdut viața în tragedie.

Iar deși au trecut mai bine de 100 de ani de la accident, oamenii rămân la fel de fascinați de Titanic. Fie că vorbim despre faimosul film cu același nume, regizat de James Cameron, ori de nenumăratele expediții făcute de cercetători în adâncuri, pentru a studia epava, interesul rămâne unul crescut. Însă există și un fapt mai puțin cunoscut de către publicul larg, când vine vorba despre povestea tragediei: pasagerii ar fi putut fi salvați cu ușurință de către o navă aflată în apropiere, care a ignorat semnalul de ajutor lansat de Titanic!

Californian, nava care putea să salveze pasagerii de pe Titanic

Foarte aproape de locația unde s-a scufundat Titanicul era și nava Californian, care chiar avertizase despre gheața din ocean, oprindu-se peste noapte, deoarece căpitanul Lord a considerat că era prea periculos să continue. Însă, Titanic a continuat voiajul, iar, după cum deja știm cu toții, s-a lovit de un ghețar. Iar aici intervine și drama pentru cele 1.500 de victime. Echipajul de pe vapor a lansat mai multe rachete de semnalizare, pe lângă mesaje radio de SOS. Iar cei de pe Californian au ignorat mesajele de ajutor, potrivit informațiilor oferite de owlcation.com!

Poate părea incredibil, dar căpitanul Lord a crezut că rachetele de semnalizare sunt doar un exercițiu, iar operatorul radio de pe Californian adormise deja în timp ce Titanic trimitea mesaje cerând ajutor! Distanța dintre cele două nave era de mai puțin de 20 de mile nautice, iar dacă echipajul de pe Californian ar fi luat în serios semnalele trimise de Titanic, o mare parte dintre victime ar fi putut fi salvate.

De abia a doua zi dimineață, odată cu schimbarea turei operatorului de radio, echipajul a aflat despre tragedie, ajungând la ultima locație a Titanicului deja când nava Carpathia ridicase la bord toți supraviețuitorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net