Fenomen incredibil pe litoral! Marea Neagră a devenit roșie!

Un fenomen extrem de rar a avut loc pe litoralul țării noastre, în aceste zile, la stațiunea Olimp. Mai precis, Marea Neagră și-a schimbat culoarea pe care deja o știm fiecare dintre noi, iar în locul ei, apa a căpătat o nuanță puternică de roșu! Specialiștii au venit deja cu o explicație pentru fenomenul extrem de rar, pe care l-au putut observa atâția români în această săptămână.

Apa Mării Negre a devenit roșie! / foto: Facebook/Florentina Marin
Apa Mării Negre a devenit roșie! / foto: Facebook/Florentina Marin

Un fenomen de o raritate extremă a putut fi observat în această săptămână, pe litoralul României, mai precis, în stațiunea Olimp. Marea Neagră, pe a cărei culoare fiecare dintre noi probabil că o poate recunoaște oricând, și-a schimbat aspectul specific, iar apa a căpătat o culoare puternică roșie! Desigur, indiferent cât de rar ar fi acest fenomen, el nu este tocmai o premieră pentru specialiști, care au și venit cu o explicație, potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro.

Cei ce au avut norocul de a putea vedea acest fenomen cu ochii lor, au postat o mulțime de imagini pe rețelele de socializare, iar experții care au analizat întâmplarea au reușit deja să deslușească misterul apelor roșii. Potrivit declarațiilor lui Răzvan Popescu, biolog al Societății de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin „Oceanic Club”, explicația este una simplă. Mai precis, există 2 posibile cauze ale acestui fenomen: prima ar fi antrenarea de către apă a depozitelor argiloase, a căror particule pot rămâne vreme îndelungată în apă și, după cum au văzut turiștii, să se adune în locuri de pe țărm, sau în golfuri. Iar, în ce privește cea de a doua opțiune, ea este la fel de simplă!

Algele roșii, posibila cauză a schimbării de culoare a Mării Negre

A doua posibilă opțiune ar fi unele alge roșii, care în această perioadă a anului sunt smulse de către apă, deoarece ajung la finalul ciclului de viață. Dacă întâmplarea face ca multe aceste rămășițe de alge roșii să fie duse de curent în același loc, putem asista la un spectacol vizual precum cel al valurilor roșii.

Potrivit experților, apa devenită roșie nu este deloc periculoasă pentru sănătate, ba chiar fenomene similare fiind raportate în mai multe locuri, de-a lungul Mării Negre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net