Câte sticle de vin și de bere se aflau pe Titanic, în momentul scufundării. Ce s-a întâmplat cu ele

Ultima actualizare:

Titanicul a plecat din portul Southampton într-o zi de miercuri, 10 aprilie 1912, la ora 12.00. După două opriri, la Cherbourg, în Franţa, şi la Queenstown, în Irlanda, şi-a continuat călătoria cu 2.224 de persoane la bord.

Scena în care muzicanții au  cântat chiar dacă vaporul se scufunda a fost reală. Foto: Click.
Scena în care muzicanții au cântat chiar dacă vaporul se scufunda a fost reală. Foto: Click.

 Epava Titanicului a fost descoperită abia în anul 1985  

În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, la ora 23.40, cei doi mateloţi de veghe au dat alarma, după ce au văzut un aisberg uriaș în calea vasului. Avertizarea a venit însă prea târziu pentru a putea evita coliziunea, 40 de secunde mai târziu carena vasului lovindu-se de aisberg, potrivit BBC. După 2 ore şi 40 de minute de la impact, vaporul s-a rupt în două, pe mijloc, şi s-a scufundat, la aproape 1.600 kilometri distanţă de destinaţia finală. Epava Titanicului a fost descoperită abia în anul 1985, de către dr. Robert Ballard, la o adâncime de circa 4 km. Au existat 711 supraviețuitori după scufundarea Titanicului, însă peste 1500 de oameni au murit. 

Nava măsura 269,1 metri lungime

Titanicul măsura 269,1 metri lungime, avea o lăţime de 28 metri şi cântărea 46,328 tone, iar înălţimea de la punctul de plutire până la puntea principală era de 18 metri. Proiectat pentru a putea atinge o viteză mare, Titanicul a fost dotat cu 29 de cazane alimentate de 159 de furnale cu cărbune, care îi puteau oferi o viteză maximă de 23 de noduri (43 km/h) şi o putere maximă de 59.000 de cai-putere.

7 lucruri mai puțin cunoscute despre Titanic

1. La bordul Titanicului se aflau 20.000 de sticle de bere și 1.500 de sticle de vin. De asemenea, se mai regăseau în jur de 8000 de trabucuri.

2. Violeta Constanza Jessop a fost una dintre pasagerele care au supraviețuit naufragiului. Cu doar un an înainte, aceasta, angajată cameristă pe un alt vas, scăpase după ce Vasul RMS Olympic s-a ciocnit cu nava de război britanică HMS Hawke. În 1916, la patru ani după scufundarea Titanicului, Violeta Constanza Jessop se afla pe HMHS Britannic, o navă ce a trecut peste o mină marină. Vaporul s-a scufundat, dar camerista a scăpat din nou cu viață.

3. Scena din filmul Titanic în care muzicanții au continuat să cânte chiar dacă vaporul se scufunda a fost cât se poate de reală.

4. Dintre cei peste 2000 de călători existau și 13 cupluri care sărbătoreau luna de miere.

5. Masabumi Hosono a fost singurul pasager japonez de pe Titanic. Acesta a supraviețuit scufundării navei, însă a fost considerat laș și persecutat în țara sa natală de către opinia publică și chiar de către guvernul japonez pentru că s-a salvat și nu a murit împreună cu celelalte victime;

6. Lui Charles John Joughin, brutarul-șef de pe Titanic, alcoolul i-a salvat viața. Înainte de scufundare, acesta s-a îmbătat zdravăn și astfel a reușit să supraviețuiască timp de 2 ore în apa înghețată până în momentul în care a fost salvat;

7. Cel mai bogat pasager al Titanicului era John Jacob Astor IV. Acesta avea la acea vreme o avere estimată de 87 de milioane de dolari. Și-a pierdut viața în naufragiu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
image
actualitate.net
image
actualitate.net