Poftiți în submarinul ultraluxos!

Ultima actualizare:

V-ați urca la bord? Acesta este submarinul de lux care poate transporta trei pasageri la adâncimi de 300 de metri sub apă. Numit „Super Sub”, submarinul are un design futurist și este o modalitate inedită de a explora adâncurile.

Așa arată "Super Sub” (Foto: U-BOAT WORX)
Așa arată "Super Sub” (Foto: U-BOAT WORX)

Un model basic costă 5,8 milioane de dolari

Citește și: Iahtul ăsta a fost construit la Galaţi pentru un miliardar rus

Creat de U-Boat Worx, o companie olandeză, nava subacvatică are aceeași dinamică eficientă precum o mașină electrică. Sub formă de glonț, „Super Sub” ajunge la o viteză de aproape 20km/h. Compania a declarat submarinul drept „designul său cel mai rapid și mai manevrabil, oferind o experiență dinamică de scufundare și capacitatea de a face față curenților puternici”, conform tabloidului DailyMail.

Iată și: Submarin blindat de cocaină în valoare de 165 milioane de dolari, capturat de Paza de coastă americană

Sistemul de susținere a vieții „Super Sub” oferă cel puțin 96 de ore de oxigen. Prețurile pentru navă încep de la 5,8 milioane de dolari pentru un model de bază. 

„Modelul în sine se adresează atât proprietarilor privați, cât și întreprinderilor comerciale”, a spus managerul de marketing al U-Boat Worx, Roy Heijdra, pentru DailyMail. S-a estimat inițial că submersibilul avea o viteză maximă de 14km/h. Amplificarea vitezei la 20 km/h, este rezultatul unei colaborări cu un renumit institut olandez de cercetare maritimă, specializat în dinamica fluxului computațional.

Te-ar putea interesa și: Hai în submarin, la o bere sau un vin!

„Super Sub” dispune de cel mai bun sistem de propulsie din clasă, cu patru motoare puternice, care oferă 60 kW de tracțiune. Combinat cu hidrofoilul din spate, permite urcări și coborâri abrupte de 30 de grade. Rezultatul este cea mai lină și mai încântătoare experiență subacvatică, menținând în același timp vizibilitatea la 360 de grade.

„Suntem foarte încântați de această dezvoltare. Este ceva la care am muncit din greu, iar acum pentru a avea cel mai dinamic submersibil posibil, nu am putea fi mai mulțumiți”, a declarat directorul U-Boat Worx, Bert Houtman. Submersibilul a fost vândut primului său proprietar, iar U-Boat Worx intenționează să înceapă testele pe mare în 2023.

Vezi și: Maşina-submarin a lui James Bond, scoasă la licitaţie pentru 1 milion de dolari

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net