Cine sunt cei cinci oameni aflați la bordul submarinului Titan, dispărut în Oceanul Atlantic. Doi dintre ei sunt miliardari

Un sumbersibil turistic folosit pentru a transporta turiști la epava Titanicului a dispărut de duminică, în Oceanul Atlantic, cu cinci oameni la bord, printre care și miliardarul Shahzada Dawood (48 de ani), unul dintre cei mai bogați oameni din Pakistan, și fiul său, Sulaiman (19 ani).

Submarinul Titan de la OceanGate, dispărut pe 18 iunie
Submarinul Titan e de negăsit. La bord se aflau cinci oameni (Foto: Profimedia/AFP)

La bordul submarinului se află mai mulți bogătași

Miliardarul pakistanez Shahzadas Dawood
Shahzada Dawood (48 de ani) Foto: weforum.org

Familia disperată, inclusiv soția lui Shahzada, Christina, și fiica Alina, așteaptă cu sufletul la gură vești despre submarinul Titan, deținut și operat de OceanGate Expeditions- sperând că ar putea fi găsiți cumva la mii de metri sub apă, înainte ca oxigenul de la bord să se epuizeze în aproximativ 50 de ore, potrivit tabloidului britanic DailyMail.  

Stockton Rush, CEO al OceanGate Expeditions
Stockton Rush (51 de ani) Foto: OceanGate

Printre cei aflați la bord se numără miliardarul britanic Hamish Harding (58 de ani), CEO al Action Aviation din Dubai, veteranul marinei franceze Paul Henry Nargeolet (73 de ani) și Stockton Rush (51 de ani), CEO al OceanGate.

Miliardarul Hamish Harding
Hamish Harding (58 de ani) (Foto: Profimedia/AFP)

Marinarul francez Paul-Henry Nargeolet, considerat un legendar explorator al epavei Titanicului, este pilotul submarinului Titan.

Pilotul Paul Henry Nargeolet
Paul Henry Nargeolet (73 de ani)

Rezervele de oxigen țin până joi

A fost lansată o misiune de căutare care implică un vehicul acţionat de la distanţă, pentru a găsi submersibilul turistic, care a dispărut la aproximativ 3.800 de metri adâncime. O expediție pentru vizitarea Titanicului la bordul Ocean Gate costă 250.000 de dolari de persoană, durează opt zile și include scufundări la epavă. Titanicul s-a scufundat pe 10 aprilie 1912, la patru zile de la plecare, după ce s-a ciocnit de un aisberg. La bord se aflau 2.228 de oameni, dintre care 1.500 au pierit.

Submarinul Titan a fost lansat duminică după-amiază, însă echipajul a pierdut comunicarea cu nava-mamă, MV Polar Prince, la o oră și 45 de minute de scufundare. Submersibilul, care cântărește în jur de 10 tone, funcționează trimițând un mesaj la fiecare 15 minute pentru a semnala celor de pe țărm că este în siguranță.

Salvatorii cred că submarinul ar fi putut rămâne blocat în epava Titanicului, aflată la aproximativ 700 de km de Newfoundland în Canada, dar aparținând apelor SUA.

Încercările de salvare sunt îngreunate de birocrația guvernului american, un avion cu echipament de pe insula Guernsey fiind ținut la sol la fața locului, până la semnarea documentelor.

Desfăşurăm toate mijloacele disponibile pentru a ne asigura că putem localiza ambarcaţiunea şi salva persoanele aflate la bord”, a declarat, luni, John Mauger, de la Paza de Coastă a SUA.

Dacă nava va fi găsită, operațiunea de salvare va putea fi considerată una istorică. Acțiunea are loc la peste 3.000 de metri adâncime. Cea mai adâncă operațiune de salvare submarină reușită a fost în 1973– când inginerii britanici Roger Mallinson și Roger Chapman au supraviețuit după ce submersibilul lor Pisces III a fost prins pe fundul mării la o adâncime de 480 de metri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net