Cum au fost salvați 379 de pasageri din avionul groazei în doar 90 de secunde. Fost pilot: „Tocmai am fost martorii unui miracol"

Un incident terifiant recent, în care un avion al Japan Airlines a luat foc, s-a transformat într-un miracol al salvării, cu toți cei 379 de pasageri, inclusiv opt copii, și membrii echipajului evacuați în siguranță în doar 90 de secunde. Această operațiune rapidă și eficientă a fost atribuită disciplinei exemplare a echipajului și a pasagerilor.

Accident aviatic. Foto: EPA.
Accident aviatic. Foto: EPA.

Agenția de presă Kyodo a transmis că niciunul dintre cei evacuați nu a suferit răni majore care să le pună viața în pericol, ceea ce a intensificat calificativul evenimentului drept o "salvare miraculoasă". Ministerul Transporturilor din Japonia a demarat o anchetă pentru a determina circumstanțele precise ale incidentului.

Un fost pilot comercial intervievat de Sky News a descris evenimentul ca fiind un miracol: "Tocmai am fost martorii unui miracol. Este de necrezut cum au putut să scoată toți pasagerii din acel avion". Imaginile de la locul incidentului arată cum fumul abundent ieșea pe una dintre ușile din spate ale avionului, semn că vizibilitatea în interiorul aeronavei era aproape zero.

"Întreaga cabină s-a umplut de fum în câteva minute"  

Profesorul Graham Braithwaite de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie a subliniat performanța remarcabilă a echipajului de cabină și a piloților de la bordul zborului Japan Airlines. "Japonia deține un record fenomenal în ceea ce privește siguranța transporturilor. Evacuarea a avut succes și arată cât de mult s-a investit în pregătirea echipajului de cabină. Ei pun accent pe siguranță. Membrii echipajului sunt ultimii oameni care au ieșit din avion și au făcut o treabă incredibilă", a declarat profesorul Braithwaite pentru BBC.

Autoritățile au comunicat că pasagerii și echipajul au avut la dispoziție doar 90 de secunde pentru a evacua avionul. Unul dintre pasageri, suedezul Anton Deibe în vârstă de 17 ani, a descris momentul de coșmar: "Întreaga cabină s-a umplut de fum în câteva minute. Ne-am aruncat pe jos. Apoi s-au deschis ușile de urgență și ne-am grăbit spre ele. Fumul din cabină ne ustura ochii. A fost un iad. Nu știam unde mergeam, pur și simplu am ieșit. A fost haos".

Incidentul a subliniat nu doar necesitatea tehnicilor avansate de siguranță în aviație, ci și importanța pregătirii și disciplinei echipajelor de bord și a pasagerilor în situații critice, contribuind astfel la evitarea unui deznodământ tragic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net