„Din vocație le-a plătit?” Cât costă bijuteriile purtate de Carmen Iohannis la un eveniment în Germania

Ultima actualizare:

Bijuteriile pe care Carmen Iohannis le-a purtat în acest weekend la o întâlnire în Germania a atras indignarea profesorilor, aflați în cea de-a treia săptămână de grevă. Carmen Iohannis a purtat două bijuterii aparținând brandului Malvensky. Ulterior, compania și-a promovat bijuteriile, postând pe facebook imaginile cu Carmen Iohannis.

Sursa foto: Facebook/Malvensky
Sursa foto: Facebook/Malvensky

Carmen Iohannis a apărut îmbrăcată în roz, la braţul preşedintelui, la un eveniment din weekend, în Germania. Au atras atenția bijuteriile extrem de scumpe, valoarea acestora depășind echivalentul a 12.000 de euro.

Imaginea soţiei lui Klaus Iohannis a fost ulterior utilizată de Malvensky Corporation, pentru a-şi face reclamă pe Facebook la cele două bijuterii pe care le-a purtat soția președintelui. Postarea este însoțită și de un mesaj în limba engleză.

„Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să își completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”.

Potrivit site-ului oficial al companiei Carmen Iohannis a purtat un inel Monte Carlo, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care costă 12.500 de lei și un colier Monaco, tot din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, care poate fi cumpărat cu 48.000 de lei.

Acuzată că își sfidează breasla

Apariția soției președintelui României purtând bijuteriile de mii de euro a stârnit un val de reacții de indignare din partea profesorilor, aflați în cea de-a treia săptămână de grevă, principala revendicare a lor fiind majoraea salariilor, nerezolvată încă de guvernanți.

Într-un grup pe Facebook, profesorii au reacționat și au scris că bijuteriile valorează cât un salariu al unui profesor într-un an de zile.

Profesorii s-au dezlănțuit în comentarii:

„Din vocație le-a plătit!”,

„Salariul unui profesor pe-un an”,

„Din salariul ei de 3 mii și ceva?! Nu creeeed...”,

„Le-a avut uitate într-un sertar din lada de zestre... era într-una din cele șase case pe care nu le-a mai vizitat de mult” sunt doar câteva dintre zecile de comentarii pe care le-a adunat o postare dintr-un grup privat, „Învățământ Preuniversitar”, cu peste 50.000 membri. 

Iohannis a câștigat într-un an 181.944 de lei, în timp ce soția sa, profesoară la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, a încasat doar 41.283 de lei, adică 3.440 de lei pe lună. Cei doi au însă trei apartamente și trei case în Sibiu, pe care le închiriază.

image
image
image
image
image
image
city gb9e15662b 1280 jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (8) jpg
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
image png
Marcel Ciolacu la sedinta BPN de excludere a lui Victor Buzatu presedintele PSD Vaslui 23 septembrie 2023 FOTO Inquam Photos Octav Ganea (3) jpg
mediterranean cuisine 2378758 1280 jpg
image
actualitate.net