Doamne, ce mai urmează!? VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Vine sfârşitul lumii! Suntem blestemaţi", plângea ieri o femeie care îşi pierduse bărbatul înghiţit de valul ucigaş din ţinutul Miyagi. Vestea exploziei de la centrala nucleară Fukushima a paralizat întreaga planetă. Urmează un nou Cernobîl sau vine Apocalipsa?

Vezi şi:

Explozie la Centrala Nucleară de la Fukushima / Incidentul nuclear este evaluat la gradul 4 din 7 VIDEO FOTO

Cum s-a format tsunamiul care a ras ţărmurile Japoniei - clip realizat de Guvernul SUA VIDEO

Cutremur Japonia - Principala insulă din arhipelagul nipon s-a deplasat cu 2,4 metri

Aproape 2.000 de morţi, 80.000 de oameni rămaşi pe drumuri şi mii de răniţi. Aşa arăta ieri Ţara Soarelui Răsare.

La scurt timp, un nou pericol a amorţit întreaga suflare: explozia de la centrala nucleară Fukushima 1. Aceasta a provocat rănirea a patru angajaţi, însă toţi sunt conştienţi, iar viaţa lor nu se află în pericol, a anunţat compania Tokyo Electronic Power (TEPCO).

Seism de 8,9 pe scara Richter- A fost urmat de peste 130 de replici de peste 5 grade

simeon stalpnicul png

Conform Agenţiei pentru securitate nucleară şi industrială, în apropierea reactorului au fost detectate elemente radioactive - cesiu şi iod.

Cantitatea de radiaţii absorbită într-o oră de o persoană aflată în zona centralei nucleare japoneze Fukushima este egală cu limita de radiaţii maximă la care poate fi expusă într-un an, a anunţat, sâmbătă, agenţia Kyodo, citată de AFP.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yukio Enado, a declarat ieri, după explozie, că guvernul a ordonat evacuarea unei zone cu o rază de 10 km, care a fost ulterior extinsă la 20 de kilometri.

Tsunami devastator - La mai puţin de o jumătate de oră, un val ucigaş a lovit distrugător arhipelagul Miyagi

simeon stalpnicul png

Autorităţile au evacuat, în total, circa 300.000 de persoane în cinci prefecturi, conform poliţiei naţionale. Pompierii au anunţat că în prefectura Miyagi se înregistrează trei incendii de proporţii şi alte 200 de incendii de intensitate mai mică. În total, 3.400 de clădiri au fost distruse parţial sau total.

Bilanţul sinistrului era ieri apocaliptic. Autorităţile din prefectura Miyagi, aflată în nord-estul Japoniei, nu au informaţii despre circa 9.500 de locuitori ai oraşului portuar Minamisanriku, afectat de cutremurul de vineri, urmat de un tsunami devastator, relatează agenţia Kyodo, în pagina electronică.

Explozie la centrala nucleară- Unul dintre reactoarele centralei nucleare a cedat ieri, ridicând nivelul de radioactivitate la cote alarmante

simeon stalpnicul png

Numărul persoanelor dispărute reprezintă mai mult de jumătate din populaţia de 17.000 de locuitori a oraşului aflat pe litoralul Pacificului, au precizat oficialii locali.

Conform unui bilanţ anunţat sâmbătă după-amiază, mai mult de 1.950 de persoane au murit după cutremurul de vineri. După explozie, la o distanţă de aproximativ 5 km se înregistra un nivel de radioactivitate de 1.000 de ori peste valoarea normală.

Ultima oră

Bilanţ oficial: 1.950 de morţi. Mai mult de 1.950 de persoane au murit, relatează agenţia Kyodo. Autorităţile au confirmat 600 de decese, iar 200 - 300 de trupuri neînsufleţite au fost transportate la Sendai, în prefectura Miyagi.

Alte 200 de victime au fost transferate în morgi improvizate la Iwanuma şi Natori, tot în prefectura Miyagi, unde 650 de persoane sunt date dispărute. Însă, doar într-un singur oraş sunt date dispărute circa 10.000 de persoane.

Român dispărut în Japonia! Nina Androne, din localitatea Dimiana, judeţul Buzău, nu mai are linişte de când a auzit de dezastrul petrecut în Ţara Soarelui Răsare.

Nepotul său, Ciprian Bălbărău, este stabilit acolo. Ultima dată când a vorbit cu rudele a fost pe 8 martie. „Am încercat să-i sun, iar telefonul sună întruna ocupat. Nici pe Internet nu am putut lua legătura cu ei. Bănuiesc că sora mea era acasă, iar nepotul se îndrepta către serviciu, în acel moment", ne-a spus Nina Androne.

Românii, Avertizaţi cu 80 de secunde înainte de tsunami! Litoralul românesc va avea de anul viitor sistem de alertă pentru tsunami. Echipamentul de 5,8 milioane € îl copiază pe cel al Japoniei şi presupune montarea a trei senzori în adâncul Mării Negre.

Cum ar putea afecta populaţia explozia de la reactorul din FukushimaMuncitori răniţi. Unul dintre ei blocat pe o macara VIDEO

Megacutremurul a lovit Japonia! VIDEO

Superluna «atacă» Pământul

Superluna ne înghite plajele?

Senzorii amplasaţi la Sulina, Constanţa şi Varna vor da avertizare de tsunami la 80 de secunde după declanşarea unui cutremur. Timpul este suficient pentru a opri activitatea Centralei Nuclear-Electrice de la Cernavodă, preîntâmpinându-se astfel o catastrofă.

«În caz de accident nuclear, te adăposteşti!»

Românii pot sta liniştiţi, în cazul exploziei de la reactorul centralei nucleare de la Fukushima. Ciupagea Fulger, şeful laboratorului de igiena radiaţiei din Institutul de Sănătate Publică, a declarat pentru Mediafax că dacă s-ar crea un nor radioactiv, pericolul ar depinde doar de înălţimea la care s-ar ridica şi de direcţia vântului.

Însă, dacă o explozie s-ar produce la centrala de la Cernavodă, prima măsură ar fi adăpostul.

„Prima măsură de apărare este să te pui la adăpost. Dacă situaţia evoluează, se pune în aplicare planul de evacuare. Prima fază este 1,5 km, a doua este de 12 km şi a treia, 30 km. O măsură de bază este asigurarea protecţiei surselor de apă, a animalelor şi a produselor agroalimentare", a declarat pentru Pro Tv, Marcel Lucaciu, inspector general în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma exploziei de la Fukushima, în apropierea reactorului au fost detectate cantităţi însemnate de iod şi cesiu, care au ca timp de înjumătăţire 8 zile, respectiv 30 de ani. Aceste două substanţe sunt extrem de periculoase pentru corpul uman.

În doze mari, efectele sunt vizibile imediat. Sistemul imunitar este slăbit, sunt afectate organele interne şi pot provoca leucemie sau cancer. În cantităţi foarte mari, mortalitatea creşte chiar şi cu 20%. Faţă de explozia de la Cernobîl, acum nu a fost detectat stronţiu, care afectează oasele, şi a contaminat laptele de vacă sau capră.

Catastrofa din 1986- 6,6 milioane de oameni, expuşi radiaţiilor de la Cernobîl

În urmă cu 25 de ani, în aprilie 1986, reactorul numărul patru al Centralei Atomoelectrice Cernobîl a explodat, în aer fiind scăpate cantităţi enorme de substanţe radioactive.

Accidentul a avut loc la ora 01.23, după ce reactorul a suferit o explozie catastrofală a vaporilor de apă, care a declanşat un incendiu şi o serie de explozii. Imediat după accident, un nor imens, bogat în iod radioactiv, s-a îndreptat spre Rusia, Europa şi părţile estice ale Americii de Nord.

Aşa arăta reactorul imediat după explozie

simeon stalpnicul png

Suprafeţe enorme din Ucraina, Belarus şi Rusia au fost contaminate, ducând la evacuarea a peste 360.000 de persoane.

Peste 60% din substanţele radioactive purtate de norul produs în urma exploziei au căzut în Belarus, cea mai apropiată ţară de Ucraina.

În 2006, ucrainenii au comemorat 20 de ani de la catastrofă

simeon stalpnicul png

În 2005, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pus pe seama accidentului de la Cernobîl 56 de decese directe şi a estimat că mai mult de 9.000 de persoane dintre cele 6,6 milioane expuse radiaţiilor pot muri din cauza unei forme de cancer.

Raportul a citat 4.000 de cazuri de cancer tiroidian la copiii diagnosticaţi în anul 2002. Acum, oraşele Cernobîl şi Pripiat sunt complet părăsite, în zonă au voie doar paznicii, iar orice străin are nevoie de aprobări speciale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net