Dragonul de mare, spaima turistilor

Ultima actualizare:
Dragonul de mare a venit la mal   pentru că  Marea Neagră  şi-a pierdut din salinitate
Dragonul de mare a venit la mal pentru că Marea Neagră şi-a pierdut din salinitate

Au vrut să petreacă câteva zile liniştite la mare, dar au ajuns la spital după ce, ba au fost înţepaţi de peşti veninoşi, ba s-au tăiat în cioburile de pe plajă, ba le-au căzut geamuri în cap. Câţiva turişti şi-au petrecut sejurul de pe litoral mai mult pe la spital.

Un sejur de "vis". Asta ar putea spune vreo 20 de turişti care au ajuns la spital după ce au fost înţepaţi de un peşte veninos care înoată pe la mal. Denumit dragonul de mare, peştele, care seamănă cu un guvid, e un adevărat pericol. Ieri, pe plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud o turistă a fost înţepată de un astfel de peşte.

„Era lipit de piciorul femeii şi abia când am dat să-l smulgem, a înţepat. Am sunat imediat la 112 şi a venit o ambulanţă, care a preluat-o pe turistă", a povestit Denim Galit, salvamar.

Restul turiştilor au rămas pe plajă, dar speriaţi că ar putea păţi la fel n-au mai intrat în apă. „Nu am mai auzit de dragonul de mare. Nu ştim nici dacă există antidot în caz de înţepătură", ne-a spus Marin Gheocel din Deva.

Citeşte şi:

160.000 de turişti şi-au petrecut weekend-ul trecut pe litoral

Nu mai staţi la soare! Faceţi cancer!

Dragonul de mare a venit la mal  pentru că  Marea Neagră şi-a pierdut din salinitate


    Dragonul de mare a venit la mal   pentru că  Marea Neagră  şi-a pierdut din salinitate
Dragonul de mare a venit la mal pentru că Marea Neagră şi-a pierdut din salinitate

„Peştele are, pe partea dorsală, patru spini orientaţi înainte. Veninul e puternic şi acţionează asupra sistemului nervos, dar şi a sângelui", a declarat Simion Nicolaev, directorul Institutului Grigore Antipa.

Dragonul de mare trăieşte pe fundul mării, de obicei în apropierea ţărmului. Cele mai vulnerabile la înţepături sunt persoanele cardiace sau cu afecţiuni respiratorii, care pot intra în şoc anafilactic.

La un pas să fie decapitat de un panou solar

Un turist a ajuns să-şi petreacă concediul la spital, în loc de hotel. Suprinşi de o furtună, luni seară, familia Şinculeţ, venită pe litoral tocmai de la Rădăuţi, a încercat să se adăpostească doar că, Florin s-a trezit cu o bucată de geam în cap.

Vântul puternic a rupt un panou solar, iar una dintre bucăţi l-a lovit pe bărbat fix în ceafă. Acesta a fost dus de urgenţă la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

simeon stalpnicul png

„Am sosit de dimineaţă şi am mers la plajă. Când a început furtuna am plecat spre casă. La un moment dat am auzit o bubuitură puternică şi am simţit că mă loveşte ceva. Când am pus mâna la ceafă, am simţit cum intră în mine", ne-a spus Florin Şinculeţ.

Plaja e plină de cioburi şi doze de bere

Câţiva turişti şi-au scurtat şi ei vacanţa cu câteva zile mai devreme, din cauza cioburilor de pe plajă. Camuflate bine sub nisip, cioburile, rămase după câteva sticle de bere sparte, le-au dat bătăi de cap unor tineri care s-au tăiat pe rupte.

simeon stalpnicul png

„Jucam fotbal şi ne-am trezit că doi dintre colegii noşti au câzut la pământ, iar sângele ţâşnea în toate părţile. Se tăiaseră în cioburi de sticlă, ascunse în nisip", ne-a spus Valentin, un tânăr de 19 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net