Eşti infidel? Înseamnă că te-ai născut aşa
O echipă de cercetători de la Universitatea New York a dezlegat misterul infidelităţii. Are la bază gena DRD4, legată în studii anterioare şi de abuzul de alcool sau orice alte comportamente ce implică un grad mare de risc, potrivit Dailymail.
Dependenţa de sex aventuros se datorează unei "nevoi" de dopamină, drogul natural pe care-l eliberează creierul ca recompensă pentru ceva ce-i place mult, explicând astfel de ce unii oameni sunt pur şi simplu incapabili de fidelitate.
"În cazul sexului în afara căscniciei sau relaţiei oficiale, riscurile sunt mari, recompensa, prin urmare, substanţială şi motivaţia, variabilă, iată toate elementele care să asigure secretarea de dopamină în valuri", spune şeful echipei de cercetători, Justin Garcia, scrie Adevărul.
"Ceea ce am descoperit noi este faptul că indivizii cu o anume variaţie a genei DRD4 e mult mai probabil să aibă o istorie de spontaneitate sexuală, incluzând aici aventurile de-o noapte sau alte acte de infidelitate", precizează el, citat de dailymail.co.uk.
Studiul ADN-ului şi istoricului sexual al 181 de tineri au arătat că cei cu o variaţie a genei DRD4 sunt de două ori mai predispuşi la o aventură de-o noapte decât ceilalţi. Cercetătorii newyorkezi cred că studiul lor este prima dovadă că cineva poate să-şi dorească o relaţie pe termen lung şi cu toate acestea să fie infidel, întrucât nevoia de o doză masivă de dopamină operează independent de nevoia de dragoste şi stabilitate.