Cum să gătești sarmalele în mai puțin de o oră. Trucul știut doar de bucătarii din restaurante de lux
Sarmalele sunt cele mai cunoscute și mai delicioase preparate tradiționale din țara noastră. Însă, în ciuda gustului delicios al acestora, cu toții știm că trebuie să stea foarte mult pe foc pentru a se face așa cum trebuie. Din fericire, există un truc care ne ajută să le gătim mult mai repede!
O scurtă privire din calendar ne va arăta că deja ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă. Iar, în această perioadă din an, sarmalele se transformă în vedetele bucătăriei românești, așa că fiecare dintre noi suntem în căutarea rețetelor cele mai bune. Însă, indiferent ce ingrediente folosim, tot ne vom lovi de aceeași problemă: sarmalele se gătesc foarte încet!
De cele mai multe ori, acestea stau o după-amiază întreagă pe aragaz, iar apoi, nu trebuie să uităm că mai trebuie puse și în cuptor. Din fericire, gospodinele cu experiență cunosc o metodă ingenioasă care ne poate ajuta să terminăm sarmalele mult mai rapid! Iar tot ce ne trebuie este un anumit tip de oală!
Cum putem găti sarmalele în mai puțin de o oră
Mai precis, este vorba despre oala sub presiune! Dacă o vom folosi, sarmalele se vor putea găti mult mai repede, fără ca gustul lor să fie afectat în vreun fel! Mai precis, dacă utilizăm o astfel de oală, sarmalele din varză murată ar trebui să se facă cam în 30 – 40 de minute.
Desigur, această perioadă poate depinde și în funcție de mărimea sarmalelor. Însă, chiar și în cel mai lent caz, oala sub presiune tot ne va ajuta să gătim sarmalele mult mai repede cât în mod obișnuit!
Câtă apă trebuie pusă în oală
De asemenea, dacă folosim o oală sub presiune, trebuie să știm că nu va fi nevoie să punem la fel de multă apă ca într-un obișnuită. Mai precis, trebuie pusă îndeajuns de multă apă încât să ajungă până la două treimi din înălțimea sarmalelor.
Datorită faptului că o astfel de oală va face abur, nu este nevoie să punem aceeași cantitate de apă ca într-o oală obișnuită. Acestea se vor pregăti uniform, mult mai rapid decât în mod obișnuit!