Este supranumită „tocănița longevității”! Rețeta delicioasă pe care o consumă oamenii care ajung la vârsta de 100 de ani

De-a lungul globului există așa-zisele „zone albastre”, unde oamenii trec adesea de pragul de 100 de ani. Dieta are un rol important pentru longevitatea lor, iar această tocănițiă este una consumată destul de des de către cei care ajung la vârste înaintate.

Este important să folosim ingrediente proaspete
Este important să folosim ingrediente proaspete

Dieta este extrem de importantă pentru sănătatea noastră, iar acest lucru se poate observa cel mai bine în „zonele albastre”. Ele se găsesc de-a lungul întregului glob, iar unul dintre numitorii comuni ai acestor populații este dieta extrem de sănătoasă.

Ei mănâncă mai puțin, consumă mult mai multe produse pe bază de plante și, de cele mai multe ori, consumă un pahar de vin roșu, de-a lungul zilei. Iar într-o zonă albastră din Grecia, mai precis, din Icaria, există o rețetă supranumită „tocănița longevității”, pentru efectele benefice pe care le are!

Este o rețetă simplă și naturală

„O rețetă grozavă care vine din regiunea zonelor albastre din Icaria pentru o zi ploioasă (sau orice altă zi). În plus, este perfectă pentru oricine urmează dieta mediteraneeană”, ne spun experții, potrivit Daily Mail.

Este important să folosim ingrediente proaspete în această tocăniță, iar dacă vrem să o pregătim, avem nevoie de usturoi, ceapă roșie, fenicul, fasole ochi-negru, dar și câteva roșii. Specialiștii ne spun că această tocăniță este bogată în fibre și săracă în grăsimi saturate, fiind perfectă pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.

Iar fasolea ochi-negru este cunoscută datorită faptului că este bogată în vitamine și minerale, iar datorită conținutului de fibre și proteine, poate susține sănătatea sistemului digestiv.

Cum este pregătită „tocănița longevității”

Pentru a pregăti această mâncare, experții ne spun că trebuie întâi să prăjim ceapa usturoiul, dar și bulbul de fenicul, până când totul se înmoaie. Apoi, vom adăuga fasolea, urmată de pastă de tomate, roșii proaspete, frunze de dafin, cât și suficient de multă apă încât să acopere fasolea cam cu un centimetru.

Totul trebuie lăsat cam 40 de minute, iar spre final putem adăuga și sare, alături de ceapă verde tocată.

„Chiar dacă nu aș spune că un singur fel de mâncare poate să garanteze longevitatea, cred că o dietă bogată în alimente integrale, pe bază de plante, poate contribui la o viață mai lungă și mai sănătoasă”, explică Helen Bell, nutriționist la Help&Advice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1601927523 4ca41e2ddfca0a852311 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
salată caldă de cartofi cu ridichi jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
sda (2) jpg
Ciorba de burta FOTO Shutterstock
horoscop 2025 logo webp
pulpe de pui la gratar jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net