„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiu. Adăpostiţi-vă în beciuri”. ISU Tulcea - Mesaj Ro-Alert

Ultima actualizare:

Un mesaj Ro-Alert emis miercuri dimineața avertizează asupra unui fenomen altfel decât suntem obișnuiți. Nu este vorba despre o alertă meteo, dispariție sau prezența unui animal sălbatic. ISU Tulcea anunță că există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiu și îndeamnă populația la calm, dar și să se adăpostească.

image

„Păstrați-vă calmul!”

Autorităţile au emis, miercuri dimineaţă, un mesaj RO-Alert pentru localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Mesajul cere oamenilor să-şi păstreze calmul şi să se adăposteasă.

Mesajul Ro-Alert emis miercuri dimineața de ISU Tulcea: 

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

image

Avertizarea vizează opt localități

ISU Tulcea a precizat că mesajul a fost transmis populaţiei din 8 localităţi din județ. Este vorba despre Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

Durata estimată a evenimentului este de 90 de minute.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, în 7 septembrie, adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor ”elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

„Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a mai decis CNSU.

Săptămâna trecută, în urma atacurilor ruseşte asupra porturilor ucrainene Ismail și Reni din regiunea Odesa, fragmente ale unei drone au fost găsite în zona localităţii Plauru, iar la Chilia un proiectil a străpuns acoperişul şi tavanul anexei unei locuinţe.

Mesajul vine la scurt timp după un nou atac, miercuri dimineață, cu drone rusești asupra portului Izmail, din Ucraina. Cel puțin șase persoane au fost rănite, potrivit guvernatorului regiunii Odesa, care susţine că au fost înregistrate pagube însemnate în ceea ce priveşte infrastructura civilă, relatează Știrile TVR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net