VIDEO Filmare uluitoare realizată de pe malul românesc al Dunării. „Bă, ce suflu, m-a mișcat”

Ultima actualizare:

De pe malul românesc al Dunării, din dreptul localității Plauru, românii urmăresc noapte de noapte atacurile rușilor asupra porturilor ucrainene Izmail și Reni. O filmare uluitoare a apărut pe rețelee sociale. Românii au înregistrat atacurile rușilor la doar câteva sute de metri de teritoriul României. Localnicii se tem, iar primarul din localitatea Ceatalchioi din care face parte și satul Plauru cere ajutor pentru evacuarea localnicilor.

image

Cu războiul la ușă, localnicii din comuna Ceatalchioi se tem nopate de noapte. Unii mai curajoși, merg pe malul Dunării. O filmare uluitoare cu atacurile rușilor asupra celor doup porturi ucrainene a apărut pe rețelele sociale.

Pe rețelele sociale au început să apară înregistrări video ale atacurilor cu drone kamikaze rusești asupra portului ucrainean Izmail, filmate de localnicii aflați pe malul românesc al Dunării. Imaginile arată cel puțin trei astfel de drone care scapă neatinse de tirul apărării antiaeriene și care lovesc instalațiile portuare.

Ia uite, direct în siloz!”, se aude strigând un localnic.

Bă, ce suflu, m-a mișcat”, se aude un alt localnic după o explozie puternică.

Gata, cade! Asta cade, undeva aici, la rezervor”

„Mai vine una! Dă-te în spate! Asta-i mai aproape”, se aud pe filmare localnicii care privesc îngroziți cum se desfășoară războiul rușilor asupra Ucrainei la doar 300 de metri de malul românesc al Dunării.

„Gata, vine drona! Feriți-vă! Acuma vine, a trecut pe deasupra lor, trebuie să bubuie, dar nu se vede. Le-o dă!”

„Asta bubuie, tot în port le-o dă!” 

„Te gândești dacă te mai trezești dimineața”

Viața în comuna Ceatalchioi este nesigură. Oamenii se tem. Bombardamentele le zguduie geamurile și casele noapte de noapte.

„Ei, cum să nu ne fie teamă? Dar astea sunt ca şi cum tragi cu praştia? Când te culci, te gândeşti dacă dimineaţa te mai trezeşti. În rest, ce-o da Domnul!”, spune o localnică la Digi 24.

Am neamuri în Odessa (Ucraina) şi mi-au trimis fotografii când i-au bombardat. Alaltăseară (în noaptea de luni spre marţi), când a bubuit, mi-a căzut un geam de la balcon. S-a spart în trei bucăţi", a povestit și un localnic.

Cu toate acestea oamenii, chiar dacă se tem pentru viața lor, nu vor să își părăsească locuințele.

Primarul Tudor Cernega a cerut autorităţilor sprijin pentru locuitorii satului Plauru, care se află la cea mai mică distanță de atacurile rușilor și unde au fost descoperite bucățile unei drone rusești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net