VIDEO „Au fost șapte bubuituri”. În Deltă nu se mai doarme. Un nou raid rusesc, la doar 300 de metri de România

Imagini care îți dau fiori au fost surprinse în noaptea de 22 spre 23 august de localnicii din satele din Deltă. În Plauru, cel mai apropiat sat românesc de orașul Izmail, atacat furibund de ruși în ultimele săptămâni, nu s-a dormit toată noaptea. Au fost explozii puternice care au luminat tot cerul Deltei.

image

Atacul a durat până la 4 dimineața

La ora 02:40, în dimineața zilei de 23 august, un nou atac cu drone a fost desfășurat de forțele Rusiei asupra orașului Izmail și a depozitelor cu cereale din portul localității.

„Atacul a durat până în jurul orei patru dimineața”, a declarat Florin Tudor Pascale, preotul din Ceatalchioi și Plauru, sate aflate pe malul Dunării, ultimul fiind la 300 de metri de depozitele de cereale din portul Izmail, relatează Spot Media.

„Au fost șapte bubuituri foarte puternice”, a povestit preotul.

„Patru dintre ele au lovit orașul, printre care și o plajă de pe malul Dunării, folosită de ucraineni, iar alte trei au explodat în port”, a adăugat el. Video AICI.

Al doilea atac într- lună

Este pentru a doua oară în această lună când forțele Kremlinului atacă cu drone orașul Izmail, aflat pe malul stâng al Dunării, la câteva sute de metri de granița cu România. La jumătatea lunii august, casa unui pensionar din România a devenit prima proprietate NATO afectată de atacurile Rusiei împotriva Ucrainei, iar acest grav incident a ajuns și în presa internațională.  

La vremea respectivă proprietarul casei spunea: „Părea un film de război care rula chiar în pragul ușii mele”.

Nici atunci și nici de data aceasta în zonă nu a ajuns niciun reprezentant al autorităților centrale din țara noastră pentru a discuta cu oamenii îngrijorați.

„Trebuie să ajung la biserica din Plauru pentru că am înțeles de la localnici că din nou a fost afectată de bombardamente, la fel ca și prima dată. Au apărut fisuri în ziduri și mi-e teamă să nu fie ceva mai grav de această dată”, a mai declarat preotul Florin Pascale pentru Spotmedia.ro.

Între Ceatalchioi și Plauru e o distanță de șase kilometri, localitățile fiind legate de un drum pietruit pe care se circulă cu dificultate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net