VIDEO Prima casă din România avariată de războiul lui Putin. „Părea un film de război care rula chiar în pragul ușii mele”

Ultima actualizare:

Casa unui pensionar din România, situată la 200 de metri de Ucraina a devenit prima proprietate NATO afectată de atacurile Rusiei împotriva Ucrainei. În încercarea de a opri transporturile de cereale, rușii atacă furbund porturile, iar uin astfel de atac a ajuns până la casa unui pensionar din Plauru, un sat din nordul județului Tulcea, situat în Delta Dunării, pe malul brațului Chilia, vis-a-vis de orașul ucrainean Ismail. Casa pensionarului este, de altfel, prima proprietate NATO afectată de războiul lui Putin.

image

România, prea aproape de război

Geamurile casei unui bătrân din satul Plauru s-au spart sub impactul exploziilor, relatează The New Tork Times care titrează: „România, vecina NATO al Ucrainei, se află prea aproape de atacurile Rusiei în porturile dunărene”

Practic, locuința din Plauru este prima proprietate din România și de pe teritoriul NATO, care a fost avariată de atacurile rusești asupra portului Izmail din Ucraina scrie publicația americană.

Casa de pe malul Dunării se află la doar 200 de metri de Ucraina. Nu are apă curentă, iar ca să ajungi la ea este nevoie de feribot și un drum anevoios la pas. De câteva zile, aceasta atrage atenția în mod special după ce a devenit prima proprietate de pe teritoriul NATO avariată într-un atac rusesc împotriva Ucrainei.

casa romania razboi putin 1 jpg

Ce a povestit proprietarul casei

Proprietarul casei din satul Plauru este un pensionar în vârstă de 71 de ani și se numește George Puflea. Dormea când bombardamentele din portul Ismail i-au afectat locuința sărăcăcioasă.

La început am crezut că este o furtună”, a spus el, amintindu-și cum s-a adăpostit sub un par din curtea lui.

Cerul nopții a trosnit de atacurile antiaeriene, iar bile uriașe de foc s-au ridicat din trei clădiri portuare ucrainene explodate de dronele rusești. Unda de șoc a afectat casa din Plauru, spulberând geamurile de la ferestre.

Bătrânul s-a adăpostit și a privit cu groază „ceea ce părea un film de război care rula chiar în pragul ușii mele”.

În Plauru sunt doar câteva case, iar numărul total al locuitorilor nu depășește 50, în majoritate pensionari.

Cu o săptămână mai devreme, Rusia atacase Reni, un alt port ucrainean de peste Dunăre față de România.

Principalele porturi dunărene ale Ucrainei — Izmail și Reni — au devenit, de asemenea, un potențial periculos, deoarece se află atât de aproape de România, membră a NATO, și, prin urmare, de teritoriul acoperit de angajamentul alianței față de securitatea colectivă.

O dronă sau o rachetă rusă care zboară la câțiva metri în afara cursului ar risca să tragă Statele Unite și aliații săi într-o confruntare militară directă cu Moscova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net