Reacţia României după ce Rusia a bombardat un port de lângă graniţele noastre: „Escaladarea prezintă riscuri grave...”

Ultima actualizare:

În această dimineață, armata rusă a bombardat portul ucrainean Reni, situat pe Dunăre, la doar 200 de metri de granițele României și la 10 kilometri de orașul Galați. Este cel mai apropiat bombardament de granița țării noastre de la începutul războiului din Ucraina. Iohannis condamnă recentele atacuri ale Rusiei şi atenționează că, escaladarea prezintă riscuri grave pentru securitatea în zonă. Pe de altă parte, premierul Ciolacu face apel la Rusia să înceteze atacurile aeriene asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Armata rusă a bombardat portul ucrainean Reni. Foto: Click.
Armata rusă a bombardat portul ucrainean Reni. Foto: Click.

Infrastructura portului a fost distrusă

În acest bombardament, mai multe persoane au fost rănite. De asemenea, infrastructura portului a fost distrusă. Șase nave românești care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc. Acest bombardament a fost văzut de doi marinari români care încărcau cereale în port. Am ieşit în faţa altei nave, dacă eram în spatele ei eram morţi. Soldaţii ucraineni au început să tragă în drone, nu au nimerit niciuna", a spus un marinar român pentru Observator.

Ce spune Klaus Iohannis despre acest bombardament

Klaus Iohannis, președintele țării noastre, condamnă cu fermitate atacurile Rusiei împotriva Ucrainei, pe Dunăre, în apropierea graniţei cu România, la doar zece kilometri de orașul Galați. Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii ucrainene civile de pe Dunăre, care este foarte aproape de România. Această escaladare, care a avut loc recent, prezintă un risc serios în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră. De asemenea, afectează tranzitul cerealelor din Ucraina în viitorul apropiat şi implicit securitatea alimentară la nivel global", a scris Iohannis, luni, pe Twitter.

Ciolacu: Rusia să înceteze atacurile aeriene asupra infrastructurii portuare

Și Marcel Ciolacu, premierul țării noastre, a condamnat atacurile aeriene ale Rusiei asupra ţintelor civile şi, totodată, asupra infrastructurii critice din Ucraina. De asemenea, a lansat un apel la Federaţia Rusă să înceteze aceste acţiuni asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net