Alertă în Ucraina! O nouă explozie pune în pericol centrala nucleară de la Zaporojie

#Război Ucraina-Rusia

După ce o explozie a unei mine a periclitat securitatea centralei nucleare pe 8 aprilie, securitatea și sănătatea atât a Ucrainei, cât și a unei părți însemnate din Europa, a fost pusă în pericol din nou! O nouă mină a explodat la Zaporojie ieri, chiar în afara perimetrului centralei.

Centrala este sub ocupație rusă de peste un an. / foto: Profimedia
Centrala este sub ocupație rusă de peste un an. / foto: Profimedia

Pericolul continuă la cea mai mare centrală nucleară din Europa, Zaporojie. Conform informațiilor oferite de către finacialintelligence.ro, forțele de ocupație ruse au militarizat complet centrala, cât și zona din jurul ei, cele două explozii din această lună fiind cauzate de mine amplasate de către soldații ruși. Conform agenției nucleare ucraineene Energoatom, forțele de ocupație tratează centrala nucleară mai mult ca o bază militară, iar deja întreaga zonă este înconjurată de mine terestre. De asemenea, se raportează și un număr semnificativ de soldați ruși, cât și diverse echipamente militare staționate la Zaporojie.

Conform sursei, Rafel Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (pe scurt, AIEA) a declarat că situația la centrala nucleară este una critică, avertizând că, în cel mai rău caz, ne putem confrunta cu probleme grave, atât pentru sănătatea populației, cât și a mediului înconjurător. Forțele ruse ocupă centrala nucleară de mai bine de un an, în ciuda problemelor logistice majore întâmpinate în timpul invaziei.  

Cauza celor două explozii rămâne un mister

Încă nu este cunoscut ce a cauzat detonarea celor două mine, iar soldații ruși au încercat să mușamalizeze exploziile, însă acestea au fost destul de puternice pentru a fi auzite și raporte de către specialiștii ucraineni care încă lucrează la centrală. Condițiile de muncă la Zaporojie sunt unele dificile, unde pe lângă faptul că se muncește sub un regim de ocupație, centrala se confruntă și cu o scădere majoră a numărului de angajați.

Conform declarațiilor lui Rafael Grossi, întregul sistem electric al centralei este în pericol, liniile de electricitate fiind avariate serios de război, iar acum doar o singură linie electrică mai rămâne operațională.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net