Declarații-șoc despre crimele de război comise de Rusia. Au vorbit 2 mercenari ruși veniți de pe front

#Război Ucraina-Rusia

Doi ruși presupuși a face parte din grupul de mercenari Wagner au făcut declarații uluitoare în cadrul unui interviu dat activiștilor pentru drepturile omului, din Rusia. Potrivit celor doi, ar fi ucis mai mulți civili ucraineni, printre care și copii, la ordinele venite de la superiorii lor.

Cei doi mercenari ar fi luptat în estul Ucrainei / foto: Getty Images
Cei doi mercenari ar fi luptat în estul Ucrainei / foto: Getty Images

Cei doi ruși, pe numele lor Azamat Uldarov și Alexey Savichev, au dat un interviu pentru Gulagu.net, o agenție care monitorizează atât drepturile omului, cât și nivelul corpuției, în Federația Rusă. Potrivit declarațiilor acestora, amândoi ar fi avut poziții superioare printre trupele de mercenari Wagner, care luptă în Ucraina de partea Rusiei. Uldarov și Savichev ar fi fost grațiați prin decret prezidențial după ce au fost în Ucraina, grupul Wagner recrutând peste 40.000 de bărbați din închisorile Rusiei, cărora le-au promis eliberarea în schimbul unui tur de 6 luni pe front, potrivit adevarul.ro.

În timpul interviului, Uldarov, povestește în detaliu despre momentul în care ar fi ucis o fetiță de aproximativ 5 ani, spunând că „ordinul meu era să omor orice îmi stătea în cale”. Procuratura din Ucraina a lansat deja o anchetă în urma interviului, oficialii din țară comentând că „o mărturisire nu este de ajuns. Trebuie să vină și o pedeapsă”, conform novayagazeta.eu.

„Am urmat ordinele cu această mână și am ucis copii”

Conform sursei, atât Uldarov cât și Savichev se aflau în Rusia în timpul interviului, spunând că crimele de război la care au făcut parte au fost în estul Ucrainei, mai precis în orașele Soledar și Bakhmut. Potrivit declarațiilor celor doi, mercenarii Wagner au primit ordin de la superiorii lor de a anihila pe oricine le pică în cale. Conform lui Azamat Uldarov, acest ordin ar fi venit direct de la Evgheni Prigozhin, liderului grupului de mercenari Wagner.

Cât despre Savichev, acesta ar fi ucis peste 20 de civili ucraineni, cât și 10 adolescenți, vorbind despre un ordin de a executa orice bărbat ucrainean care pare mai mare de 15 ani. Conform declarațiilor date de Savichev, mercenarii Wagner care nu au urmat aceste ordine au fost executați.

În acest moment, aceste informații nu au putut fi verificate în mod independent, dar o ancheta demarată de Ucraina poate aduce la lumină noi detalii.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net