Inamicul nebănuit care face ravagii în rândul armatei ruse în Ucraina

#Război Ucraina-Rusia

Consumul de alcool în Rusia este mai mult decât un simplu stereotip, guvernul de la Kremlin făcând eforturi mari de ani de zile pentru a pune capăt acestui obicei destructiv. Însă, mai recent, în condițiile înfrângerilor constante în luptele din Ucraina, consumul de vodca a distrus și puținele urme de disciplină și organizare rămase prin rândul armatei ruse, căreia îi este din ce în ce mai greu să facă față în război.

Pierderile rușilor sunt aproape duble față de cele ale ucrainenilor. / foto: Profimedia
Pierderile rușilor sunt aproape duble față de cele ale ucrainenilor. / foto: Profimedia

Problemele cauzate de consumul de alcool sunt un fenomen vechi în Federația Rusă, al cărei guvern încearcă de mult timp să pună capăt acestei probleme, bucurându-se doar de rezultate mediocre față de ce era așteptat. Iar lucrurile par să capete din nou proporții odată cu mobilizarea forțată pentru războiul din Ucraina. Se pare chiar că situația a devenit atât de serioasă pentru efortul de război rus, încât se ia în calcul interzicerea comerțului cu alcool în teritoriile ocupate, conform informațiilor oferite de adevarul.ro.

Conform surselor de pe teren, soldații ruși sunt surprinși adesea beți, ba chiar fiind la fel de ostili față de proprii lor ofițeri, cât și de populația civilă din Ucraina. În condițiile în care armata rusă operează în acest război, în mare parte, folosind tactici complet depășite tehnologic, indisciplina internă se adaugă unei liste lungi de probleme, o parte din pierderile acestora nefiind înregistrate în luptă, ci din cauza alcoolului.

Rușii mobilizați ajung pe front deja beți 

Potrivit estimărilor făcute publice de către Pentagon, pierderile din rândul armatei ruse sunt duble față de cele ale ucrainenilor, iar alcolul este unul dintre motivele care trebuie luate în calcul când sunt analizate înfrângerile suferite de către ruși.

Problema consumului de alcool a fost sesizată de către Kremlin cu mulți ani înainte de invazia din Ucraina, măsuri împotriva acestui obicei fiind introduse chiar din anul 1985. Aceste încercări au continuat și după căderea Uniunii Sovietice, atât Putin cât și Medvedev dorind să stopeze consumul de alcool. Conform statisticilor, alcoolul a fost identificat drept cauză a morții pentru un număr semnificativ de rușii în ultimele decenii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net