Se confirmă! O dronă rusească a căzut pe teritorul României. Ministrul Apărării: Vom întări securitatea

Ultima actualizare:

Plauru este satul din România care se află la cea mai mică distanță de porturile ucrainene de pe Dunăre atacate masiv în ultimele săptămâni de ruși. Explozii de la Reni și Ismail au zguduit zdravăn liniştea, somnul şi geamurile localnicilor, în ultima perioadă, iar imaginile apărute pe rețelele sociale sunt grăitoare și arată cât de aproape este războiul de pământul românesc. Azi, ministrul Apărării a confirmat că bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina.

Foto: Facebook/Marius Munteanu
Foto: Facebook/Marius Munteanu

Ministrul Apărării a confirmat ceea ce Iohanis a „dezmințit categoric”

Ministrul Apărării din România recunoaște că “bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul nostru”, în Deltă. Anterior, informația a fost “dezmințită categoric” atât de armată cât și de președintele Iohannis, deși ucrainenii au dat publicității o poză în care se vede că o dronă (nu bucăți) a explodat pe malul românesc al Dunării.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, s-a deplasat în satul Plauru, din județul Tulcea, iar apoi a declarat la Antena 3 că “în această zonă au fost găsite bucățile de dronă”.

“Au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilităților portuare. Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv pe aceea despre care s-a vorbit în spațiul public. Da, în această zonă au fost găsite bucațile de dronă. S-a văzut că, într-un interval redus de timp, au fost o serie de atacuri rusești asupra zonelor portuare și depozitelor ucrainene.Este important să întărim și noi misiunile de vigilență. Vom avea mai multe puncte de observație. Echipamentele pe care le folosim, care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în continuare în funcționare. Nu s-a pus problema evacuării pentru că nu sunt elemente care să genereze pericol”, a spus Tîlvăr la Antena 3.

Declarația ministrului vine după ce toate autoritățile, de la Ministerul Apărării, până la președintele Klaus Iohannis, au negat ferm că vreo dronă trimisă de ruși împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre ar fi căzut pe teritoriul României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net