Ziua și scumpirea la pompă. Specialiștii spun că litrul de benzină ar putea ajunge la 9 lei/litru

Ultima actualizare:

Benzina și motorina s-au scumpit din nou. Petrom a aplicat marți, 3 octombrie, a doua scumpire, după cea de vineri, 29 septembrie. Previziunile specialiștilor sunt sumbre după ce Guvernul a decis să suprataxeze companiile de petrol şi gaze.

4 front carburanti poza mare jpg

A doua scumpire în patru zile

După prețurile la carburanți afișate la stațiile Petrom de astăzi, 3 octombrie, diferența dintre motorină și benzină a ajuns la 59 de bani pe litru.

Deși prețul benzinei a scăzut ușor, prețul motorinei se apropie de pragul de 8 lei/litru.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de publcația Economica, afișa pe data de 3 octombrie 2023 un preț al benzinei standard de 7,22 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,81 lei/litru.

Așadar, față de ziua precedentă, benzina este mai ieftină la Petrom cu un ban pe litru, iar motorina costă cu cinci bani pe litru în plus.

Ultima modificare de preț a avut loc chiar ieri, 2 octombrie, atunci când benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru.

Anterior, vineri 29 seprembrie, prețul motorinei a crescut cu șapte bani pe litru, iar cel al benzinei a rămas nemofidicat, asta după ce cu doar o zi înainte Petrom ieftinise benzina cu cinci bani pe litru.

Cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană este de 89,89 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 88,16 dolari, niveluri în scădere față de ele maxime ale anului atinse în a doua parte a lunii septembrie.

Prețul carburanților, 9 lei/litru

Benzina şi motorina s-ar putea scumpi în perioada următoare, după ce Guvernul a decis să suprataxeze companiile de petrol şi gaze.

Preţul carburanţior ar putea să ajungă la 9 lei pe litru, spun specialiştii din domeniu.

„E o mişcare firească să pasezi taxa consumatorului şi asta se poate întampla pentru că în România, în ciuda creşterii de preţuri şi cererea a crescut. Cu alte cuvinte, consumatorii sunt dispuşi să platească un preţ mai mare pentru acest produs, ca atare eu actor în piaţă am tendinţa de a crește preţurile”, a declarat Corina Murafa, expert în energie, potrivit observator news.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net