1997. Povestea celei mai sângeroase crime din București. Victimele aveau capetele tocate cu satârul

Bucureștiul are o istorie tumultoasă. Aproape fiecare zonă din Capitală are cel puțin o poveste uimitoare sau înfricoșătoare. De-a lungul deceniilor, Bucureștiul a fost martor la o mulțime de crime odioase, iar unele au rămas învăluite în mister până în ziua de azi. Tripla crimă de pe strada Miniș din anul 1997 este una dinre acestea. În vara anului 1997,  într-un apartament de la parterul unui bloc au fost găsite trei cadavre. Ancheta, extrem de dificilă, nu a reușit să ajungă la autorul acestei crime, una dintre cele mai oribile din istoria României. 

Dosarul celei mai oribile crime din București. Sursă foto: wordpress.com
Dosarul celei mai oribile crime din București. Sursă foto: wordpress.com

19 iunie 1997, strada Miniș. Liniștea zonei a fost tulburată de o crimă odioasă ce a fost raportată la parterul unui bloc, într-un apartament cu patru camere. Legiștii aveau să afle în timp scurt că este vorba de un caz atipic. Toate eforturile depuse nu au dus la rezolvarea acestuia.

Apa curgea din toate robinetele

Pe cât de atipic și dubios este cazul, pe atât de straniu și minuțios a fost pus în aplicare, cu o precizie înfiorătoare. Ajunse la fața locului, autoritățile au găsit aici trei cadavre în trei camere diferite din casă.

În jur, lucruri răsturnate, sodă caustică împrăștiată peste tot pentru a distruge urmele și apă care curgea într-o veselie la toate robinetele.

Dacă sadismul și violența care se citeau pe corpurile victimelor nu era de ajuns, trupurile acestora erau în stare avansată de putrefacție și erau pline de viermi.

Ce a îngrozit autoritățile a fost amestecul de elemente de la scena crimei: de la sadism, la elemente cu simbolistică lăsate cu intenție de criminal.

Victimele aveau capetele tocate cu satârul

Imaginea d ela locul crimei era greu de suportat. Cele trei victime aveau capetele tocate cu satârul. Unele detalii pe care criminaliștii le-au interpretat ca fiind „semnătura” ucigașului sunt înfiorătoare: femeia a fost găsită pe pat, cu picioarele îndoite atingând podeaua. Rochia acesteia era ridicată iar pe podea, între picioarele acesteia se afla o sticlă goală. Mai mult, în dreptul cotului de la mâna dreaptă se afla un ou.

Locul crimei din strada Miniș. Sursă foto: wordpress.com
Locul crimei din strada Miniș. Sursă foto: wordpress.com

Toate cele trei victime dormeau în momentul în care au fost ucise. Fețele acestora fusesră acoperite cu perne sau pături înainte de a fi ciopârțite la propriu.

Ce au aflat anchetatorii

Crima ar fi pornit de la evenimentul care ar fi avut loc în apartament între 15 - 16 iunie 1997.

Cei patru frați Vasiliu (o fată și trei băieți) au dat o petrecere la care au venit vecini și prieteni cu ocazia zilei lui Dorin, unul dintre frați.

Una dintre temele de discuție de aici a fost vânzarea casei, care a provocat neînțelegeri.

Pe masă se afla o ofertă bănoasă: 108 milioane de lei în banii de-atunci, iar cei patru, „amețiți” de această sumă, au început cu calculele pe hârtie.

Calcule pentru bani pe care nu îi aveau, desigur. Cele mai mari tensiuni ar fi fost între doi dintre frați, Nicu și Petrică.

În jurul orei 23:00 petrecerea s-a spart și lumea a plecat încet-încet ba spre case ba pentru a prinde ultimul metrou. În apartament au mai rămas doar mama fraților, Dorin și Petrică. Petrică ar fi coborât la magazin să cumpere ceva de băut și a revenit în scurt timp.

Petrică, primul suspect, era de fapt mort în casă, de nerecunoscut

În momentul în care a fost descoperită scena crimei, Nicu nu l-a recunoscut pe fratele său Petrică din cauza faptului că loviturile repetate de satâr și starea avansată de putrefacție l-au desfigurat.

Astfel, autoritățile l-au considerat pe Petrică drept suspectul numărul unu, mai ales din cauza trecutului său tumultos. Acesta a fost la pușcărie din cauza unei amenzi, iar după gratii și-a făcut mai mulți prieteni „dubioși”, motiv pentru care a fost dat în urmărire națională, însă urmărirea a fost încetată când cadavrul său a fost identificat pe baza amprentelor.

Și Nicu a fost suspectat, însă activitatea și viața sa familială închegată au dus la mutarea pistelor spre anturajul pe care îl avea Petrișor.

Alți suspecți

Autoritățile au mers pe pista persoanelor rău-famate care ar fi știut de la Petrică despre planul de a vinde casa.

Un aspect șocant este acela că ar fi fost vorba despre un cunoscut al familiei care a fost primit în casă pentru că ușa de la intrare nu era forțată.

Faptul că toate victimele aveau capetele sfărâmate, apoi au fost acoperite a indicat pentru criminaliști că autorul și-a regretat faptele și nu a suportat să își vadă victimele.

Fapta a fost prescrisă în iunie 2012, din păcate fără rezultat, astfel că triplul asasinat a rămas neelucidat.

Fie că a fost atât de priceput încât a scăpat, fie că a murit la rândul său, un lucru este sigur: această crimă fără făptaș rămâne una dingre cele mai odioase din țara noastră și unul dintre cele mai mari mistere din Bucureștiul ultimelor decenii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net