Prima condamnare în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner este închisoare cu suspendare

Tribunalul Sibiu a pronunțat prima condamnare în cazul uciderii omului de afaceri sibian, Adrian Kreiner care a fost atacat și bătut până la moarte în propria casă, în noiembrie 2023. Ilie Sitariu, bărbatul din județul Timiș care le-a fost călăuză criminalilor a fost condmanat a 3 ani de închisoare cu suspendare. Sitariu va presta muncă în folosul comunității și va rămâne sub supraveghere 4 ani.

Ilie Sitaru a contestat de mai multe ori măsura arestului preventiv

Sursă foto: Ora de Sibiu
Sursă foto: Ora de Sibiu

Tribunalul Sibiu a dispus, în 19 martie, condamnarea lui Ilie Sitaru la 3 ani de închisoare cu suspendare, transmite Ora de Sibiu. În decursul ultimelor luni, Ilie Sitariu a contestat de mai multe ori măsura arestului preventiv. 

„În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…) Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Timiş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) Impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia prestării unei munci neremunerate în folosul comunităţii timp de 110 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Timişoara sau în cadrul Pieţe S.A.-Timişoara”, se arată în soluția pe scurt, potrivit aceleiași surse. În cazul în care bărbatul nu va respecta măsurile de mai sus, el va fi trimis la închisoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

Rolul lui Sitaru în cazul Kreiner

În 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost ucis în locuința sa. Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar complicele acestora, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv.

Polițiștii au stabilit că cei trei autori ai crimei sunt Cosmin Zuleam, Marian Minae şi Laurenţiu Ghiţă.

Ucigașii lui Adrian Kreiner au fost aduși în Sibiu de Ilie Sitariu, bărbatul în vârstă de 44 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș.

Tot el este cel care s-a întâlnit cu ei după ce aceștia l-au ucis pe omul de afaceri, iar Sitariu l-a transportat pe unul dintre ei în afara granițelor țării în aceeași noapte.

Sitaru a fost prins și la audieri a colaborat cu anchetatorii oferind informații despre cei trei criminali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net