3 sfaturi de la experți pentru a păstra florile proaspete în vază pentru mai mult timp. Ține-le departe de fructele coapte

Nimic nu înfrumusețează mai repede o cameră decât un buchet de flori proaspete. Fie că îl primești de la cineva drag, îl cumperi pentru tine sau îl folosești ca element decorativ, un buchet de trandafiri, bujori, margarete sau oricare altă frumusețe are darul de a transmite emoție pură. Dar, cum păstrăm florile proaspete în vază cât mai mult timp? Specialiștii în florărie și botanică vin cu trei sfaturi esențiale pentru a te bucura mai mult de parfumul și aspectul impecabil al florilor tale.

Cum să păstrezi florile proaspete în vază mai mult timp. Foto: arhiva.
Cum să păstrezi florile proaspete în vază mai mult timp. Foto: arhiva.

Tăierea corectă a tulpinilor face diferența

Primul pas important după ce ai primit buchetul este să tai tulpinile pe diagonală, la un unghi de aproximativ 45 de grade. Acest gest simplu crește suprafața prin care florile pot absorbi apa, prevenind formarea de bule de aer care ar putea bloca hrănirea corespunzătoare. De asemenea, îndepărtează frunzele care ajung sub nivelul apei – ele putrezesc rapid și favorizează dezvoltarea bacteriilor, ceea ce grăbește ofilirea florilor.

Schimbă zilnic apa și folosește aditivi florali

Apa este sursa de viață a florilor, dar doar dacă este curată. Schimbarea apei în fiecare zi și curățarea vazei cu un detergent blând ajută la prevenirea acumulării bacteriilor. Este important ca tulpinile să fie scufundate în apă cel puțin 7-10 cm. Pentru un plus de eficiență, adaugă în apă un pliculeț de conservant floral, disponibil în majoritatea florăriilor – acesta conține nutrienți și substanțe antibacteriene ce prelungesc durata de viață a florilor.

Așază florile într-un loc răcoros, ferit de soare

Mulți dintre noi credem că florile trebuie așezate la lumină pentru a „trăi”, dar lumina directă a soarelui, căldura excesivă sau aerul cald de la sursele de ventilație pot accelera uscarea petalelor. La fel, evită să le așezi lângă fructe coapte – acestea eliberează etilenă, un gaz care accelerează îmbătrânirea florilor. Alege un colț răcoros, umbros și bine ventilat al camerei pentru buchetul tău.

Dacă observi că florile încep să își plece capul prea devreme, oferă-le un „șoc de hidratare”: taie din nou tulpinile pe diagonală și scufundă complet florile într-un vas mare cu apă rece, timp de 45-60 de minute. De cele mai multe ori, această procedură reînvie frumusețea petalelor și le redă prospețimea.

Un buchet de flori este un dar delicat, dar cu puțină grijă și atenție, te poți bucura de el mult mai mult decât ai fi crezut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
instant ilie bolojan conferinta presa 012 inquam photos octav ganea jpg
desertul atacama zapada profimedia (2) jpg
volan masina sofer1 jpg
514436525 739108255290656 2632915876253474889 n jpg
marcel ciolacu jpg
tantari jpg
concediu medical freepik jpg
masini autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net