5 obiecte care prevestesc răul într-o casă. Unul dintre ele e considerat aducător de lacrimi și durere

Ultima actualizare:

Din cele mai vechi timpuri, asiaticii au crezut cu tărie în menținerea armoniei în casele lor. Acesta este motivul pentru care sunt ghidați în principal de regulile de aur ale disciplinei chineze „Feng Shui”. Această artă veche își propune să armonizeze energiile unui spațiu pentru a aduce oaspeților săi sănătate, noroc, bunăstare și prosperitate. Atât de mult încât această filozofie ancestrală este mai relevantă ca niciodată în domeniul decorațiunilor interioare.

Feng shui armonizează energiile unui spațiu. Foto: Click.
Feng shui armonizează energiile unui spațiu. Foto: Click.

Feng Shui ne oferă astfel elementele cheie pentru a trăi armonios acasă prin atragerea energiilor bune pentru a maximiza pacea și liniștea. Dar, pe lângă chemarea acestor valuri bune, ne avertizează și asupra tuturor obiectelor care tind să atragă ghinionul și energiile negative. Iată 5 dintre ele pe care trebuie să le interzici în casă conform Feng Shui-ului și a anumitor credințe populare, pentru a pune toate șansele de partea ta!

1. Cactuși

Experții Feng Shui spun că orice floare cu spini aduce ghinion acasă. De asemenea, deși este ușor de întreținut, cactusul nu trebuie instalat în interiorul locuinței tale, deoarece atrage energiile rele și exacerbează emoțiile negative (anxietate, stres, tristețe, furie etc.). Într-adevăr, ar tinde să absoarbă toate tensiunile din coloanele sale. Mai înțelept este să-l ții în grădină, în afara casei, pentru a atrage maximum de noroc în casa ta!

2. Mături vechi

Conform legendelor antice, măturile vechi atrag ghinionul și necazurile în casă. Prin urmare, este indicat să scăpați rapid de ele. În general, Feng Shui recomandă insistent să aruncați toate aparatele uzate din casă. La fel, atunci când te muți într-un mediu nou, evită să aduci înapoi cu tine mopurile uzate sau vechile tale mături care au acumulat toate tensiunile din trecut.

3. Pereții vopsiți în verde

Deși simbolizează natura, viața, liniștea și energia, culoarea verde ar trebui folosită cu moderație acasă. De exemplu, experții în arta Feng Shui sfătuiesc să nu pictezi pereții camerelor de zi cu această nuanță, oricât de drăguță ar fi, pentru a nu atrage ghinionul de partea ta. Totuși, dacă nu își are locul în dormitoare și băi, este recomandat în bibliotecă și birouri, deoarece promovează creativitatea și concentrarea.

4. Flori albe și roșii într-o vază

Cine nu iubește florile parfumate viu colorate? Sunt atât de plăcute pentru ochi și adaugă o adevărată notă de eleganță oricărei încăperi. Cu toate acestea, oamenii superstițioși ai epocii victoriane, mai precis de la sfârșitul secolului al XIX-lea, credeau ferm că buchetele de flori roșii și albe, conținute în aceeași vază, erau de rău augur. S-a spus chiar că aceste flori, combinate între ele, au anunțat moartea iminentă a unui membru al gospodăriei. Prin urmare, este mai bine să le evitați!

În plus, Feng Shui nu este de acord cu florile uscate. Ar avea și o simbolistică morbidă. Pentru a-ți parfuma interiorul, optează în schimb pentru uleiuri esențiale aromate sau tămâie.

5. Oglinzi și geamuri sparte

Este cu siguranță una dintre cele mai populare superstiții ale umanității: atunci când se sparge o oglindă sau o fereastră, spunem imediat că vom fi urmăriți de ghinion timp de 7 ani consecutiv. În lumea Feng Shui, oglinda este un element esențial în casă, deoarece ajută undele bune să circule armonios în mediul înconjurător. Mai trebuie să fie în stare bună și locația sa trebuie bine gândită. O oglindă deteriorată, crăpată sau pătată poartă unde negative.

Conform disciplinei Feng Shui și credințelor asiatice, o oglindă instalată cu fața în pat este percepută ca o a treia persoană care poate interfera în relația cu partenerul de viață. Prin urmare, este important să o așezi la locul potrivit: te poate surprinde, dar nici măcar nu este recomandat să pui o oglindă în dormitor, deoarece riscă și să-ți tulbure somnul. Dacă insisti să păstrezi una, ține-o cât mai departe de pat. Optează întotdeauna pentru o formă rotundă care promovează o atmosferă mai senină și mai blândă. Atenție: oglinda nu trebuie să reflecte niciodată soarele și nici să fie plasată vizavi de o altă suprafață de sticlă. De asemenea, asigurați-vă că nu reflectă o fereastră sau ușa din față, ci mai degrabă o plantă sau alt obiect care este plăcut ochiului.

image
image
image
image
image
image
sare bucatarie jpg
bani jpeg
image png
Frica de zbor jpg
image png
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
kurt malpass facebook jpg
blocuri vechi 54026100 22374900 webp