A construit Turnul Eiffel din 700.000 de chibrituri! Replica monumentului are 7,19 m înălțime

Inedit! Francezul Richard Plaud (47 de ani), de profesie consilier, a construit o replică a Turnului Eiffel, înaltă de 7,19 metri, folosind 706.900 de bețe de chibrituri. Proiectul a fost finalizat pe 27 decembrie, după o muncă asiduă de 8 ani. A meritat cu vârf și îndesat, spune Richard, care însă spera să stabilească un record mondial.

Richard Plaud, lângă Turnul Eiffel în miniatură făcut de el din chibrituri
Richard Plaud a lucrat 4,200 de ore la acest Turn Eiffel în miniatură (Foto: Facebook)

Richard Plaud, supărat că nu a intrat în Cartea Recordurilor

Pentru turnul lui, Plaud a folosit doar bețe de chibrit care nu aveau la capete gămălia din material ușor inflamabil, o condiție impusă de Cartea Recordurilor Guinness. El a creat 402 panouri, pe care apoi le-a suprapus, creând această structură imensă. El a estimat că a lucrat în jur de 4,200 de ore la acest proiect, pe care l-a început în decembrie 2015. L-a terminat chiar pe 27 decembrie 2023, la împlinirea a 100 de ani de la moarte inginerului Gustave Eiffel, cel care a construit renumita atracție turistică din Paris. Adevăratul Turn Eiffel are o înălțime de 330 de metri și a fost inaugurat în 1889.

Richard Plaud a folosit tipul greșit de chibrituri, care nu se găsește în magazine, căci încercarea sa de record nu a fost acceptată. Richard Plaud s-a supărat teribil când a primit răspunsul negativ din partea reprezentanților Cărții Recordurilor.

Explicați-mi cum 706.900 de bețe înfipte unul câte unul nu sunt considerate chibrituri! Turnul meu va rămâne în picioare și va avea 7,19 metri pentru o lungă perioadă de timp. Sunt foarte dezamăgit! Este frustrant și de neînțeles. Chiar nu mi se pare corect”, a declarat bărbatul, potrivit Sky News. Turnul său ar fi depășit recordul actual pentru cea mai înaltă sculptură de chibrit vreodată, deținut de meșterul libanez Toufic Daher, care a creat un model înalt de 6,53 metri al Turnului Eiffel, în 2009.

Inițial, Richard a vrut să creeze această capodoperă din chibrituri normale, însă și-a dat seama imediat că nu îi plac cele din magazine, așa că a folosit chibrituri franceze marca Flam'Up. Această decizie l-a costat recordul mondial. Plaud a sperat ca celor de la Cartea Recordurilor Guinness să li se facă milă și să accepte ca el să obțină recordul, deși folosise tipul greșit de chibrituri, însă aceștia au refuzat vehement.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net