A murit actorul Doru Ana! Reacțiile cunoscuților la aflarea teribilei vești

Ultima actualizare:

Scena teatrului românesc este în doliu, după ce actorul Doru Ana a murit, la vârsta de 68 de ani, în noaptea de luni spre marți, 11 octombrie.

Actor, regizor, profesor

Doru Ana a absolvit Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anul 1980 la clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu.

Citește și: Doru Ana, mărturisiri emoționante despre cel mai prețios dar primit în viață

A interpretat roluri în seriale și filme românești de succes, precum: Adela (2021), Fructul oprit (2018), La drum cu tata (2016), Ultima zi (2016), Umbre (2014), Carmen (2013), Câinele Japonez (2013), După dealuri (2012), Pariu cu viața (2011), Visul lui Adalbert (2011), Cealaltă Irina (2009), Medalia de onoare (2009), Nunta mută (2008), Schimb valutar (2008), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Hacker (2004), Occident (2002), Marfa și banii (2001), Terminus paradis (1998), Undeva in Est (1991), Primăvara bobocilor (1985).

Activitatea sa teatrală s-a desfășurat pe scenele teatrelor Bulandra, Comedie, Național, Creangă, sau în numeroase teatre din țară, la Brașov, Sibiu sau Ploiești.

Vezi și: Mesaj emoționant de la un actor, de Ziua Mondială a Teatrului

Doru Ana era și profesor, tocmai de aceea foștii săi studenți au transmis mesaje de condoleanțe cum au aflat teribila veste. „Unul dintre profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat astazi, intr-o stea. Actorul DORU ANA. Dumnezeu sa il odihneasca!”, a transmis actrița Medeea Marinescu.

Dumnezeu să-l ierte! Pot să spun ca a fost unul dintre profesorii mei preferați, care m-a susținut pana la capăt! Un actor talentat alături de care am avut ocazia sa joc în Inimă de țigan și să mă îndrume în facultate! DORU ANA RIP”, a transmis și actrița Dana Hauer.

Un om cu o caldura imensa. Cu un har de a povesti de nici filmele nu puteau reda. O voce care facea toti peretii facultatii sa vibreze. Un Trahanache veritabil. Un om. Un mare om.Drum bun, domn profesor!”, a scris și Mihnea Niculescu.  

Citește și: Carmen Tănase, despre Valeria Seciu: „Bună ziua! Mai mult nu îndrăzneam să îi zic!”

Cea mai frumoasă și marcantă amintire din copilărie o am de la vârsta de trei ani și jumătate, când am pășit prima dată la grădiniță în grupa mică... Și cum se întâmplă, educatoarele îți spun unde să stai. Pe mine m-au pus alături de un băiețel, care apoi mi-a devenit cel mai bun prieten, timp de 50 de ani, până când s-a prăpădit. Am fost nedespărțiți. Nu a trecut zi să nu vorbim unul cu altul. De la trei ani și jumătate până la 53 de ani, când s-a prăpădit. Este darul cel mai prețios pe care mi l-a dat Dumnezeu vreodată. Eu am avut acest noroc fantastic. Am crescut împreună, de multe ori oamenii spuneau că suntem frați, că suntem din aceeași familie, pentru că eram nedespărțiți”, a povestit, în urmă cu câțiva ani, Doru Ana pentru emisiunea „CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net