Această cămilă a primit pantofi speciali pentru a putea merge din nou: „Încălțările i-au dat o viață nouă”

Poveste  emoționantă! O cămilă a primit șansa de a merge din nou, după ce un cizmar i-a făcut pantofi speciali. La începutul acestui an, Stuart Moss de la Mossy's Shoe Repairs din Salisbury, Wiltshire, a primit un telefon prin care i s-a cerut să facă încălțări pentru una dintre cămilele lui Lady Chichester.

Cămila Timujin a suferit o accidentare

Cămila Timijin încălțată cu pantofii special făcuți pentru ea
Timujin poate merge din nou fără dureri (Foto: Profimedia)

Timujin, un mascul în vârstă de 27 de ani, nu mai putea merge normal după ce a suferit o accidentare la tendoane.

„Nu mi s-a cerut niciodată să fac o pereche de pantofi pentru o cămilă și nu cred că o voi mai face vreodată”, a mărturisit Moss, citat de BBC. Cizmarul a spus că inițial a crezut că apelul este doar o farsă, dar odată ce a început să discute cu Lady Chichester, și-a dat seama că este o cerere cât se poate de serioasă.

Pantofii sunt făcuți din piele și au talpă din cauciuc (Foto: Profimedia)
Pantofii sunt făcuți din piele și au talpă din cauciuc (Foto: Profimedia)

El a mers să viziteze cămila Timujin, pe proprietatea Little Durnford Manor, deținută de contele de Chichester, pentru a evalua situația. Pe lângă cămile, își fac veacul pe acolo și o alpaca, capre și cai.

Moss a spus că întâlnirea cu Timujin a fost o experiență „îngrozitoare”. „Tendoanele din spatele picioarelor s-au întins prea mult. Avea dureri mari și abia putea să meargă. Nu este plăcut să văd un animal în dureri – nu prea am știut ce să fac inițial, ca să fiu sincer”, a explicat Stuart Moss.

Dacă nu ar fi primit pantofii, Timujin ar fi fost eutanasiat

Pentru a realiza pantofii cămilei, el a umplut două boluri cu nisip pentru a lua o amprentă a picioarelor lui Timujin, pe care a putut-o umple ulterior cu ipsos. Când forma a fost gata,  Moss și colega sa, Michelle, au făcut cizmele folosind piele, spumă cu memorie și o talpă de cauciuc. „Odată ce i-am pus pantofii în picioare, Timujin a început să meargă și a fost incredibil”, a adăugat Moss.

„M-am dus să-l văd acum câteva săptămâni pentru a mă asigura că totul este în regulă. Este genial – pantofii i-au dat o nouă viață. Acum se plimbă cu restul cămilelor, mândru nevoie mare.” Dacă nu ar fi primit aceste încălțări, sfatul medicului veterinar era de a-l eutanasia pe Timujin. Pantofii au fost gata în august, după aproape jumătate de an de muncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidl jpg
nauru istock jpg
soare furtuna solara foto shutterstock
padure pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
Galați 1 jpg
test chibrit1 jpg
natura jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net