Ea e cea mai frumoasă cămilă din lume! A câștigat concursul din Qatar

Ultima actualizare:

Ați citit bine, nu este o glumă! Nazaa'a este cămila câștigătoare a unui concurs de frumusețe neobișnuit, organizat zilele trecute în Qatar.

Nazaa'a a fost una dintre cele 15 cămile care au concurat pentru coroană (Foto: captură video)
Nazaa'a a fost una dintre cele 15 cămile care au concurat pentru coroană (Foto: captură video)

A zâmbit cu toți dinții pentru camerele de televiziune 

Citește și: Studenții veterinari din Australia au pozat nud pentru o cauză nobilă! 

Se pare că aceasta nu doar că este de o frumusețe uimitoare, dar în cadrul concursului a prezentat și calități de grație și echilibru. Ba chiar a zâmbit cu toți dinții pentru camerele de televiziune prezente la Cupa Mondială Mzayen. Nazaa'a a fost nevoită să depășească mai multe runde preliminare, întrecând alte sute de cămile pentru a câștiga premiul cel mare, din cadrul concursului Camel Mzayen Club. În timpul probei finale, ea s-a luptat pentru câștigarea coroanei cu ultimele 15 cămile rămase– care au defilat cu gulere ornate cu șiruri de pietre prețioase. Stăpânul ei a fost foarte bucurors, întrucât a plecat acasă cu suma de 55.000 de mii de dolari.

Concursul de frumusețe se numără printre atracțiile Cupei Mondiale 

„Participantele la concurs sunt finaliste ale edițiilor precedente, ca în Liga Campionilor. De-a lungul istoriei, beduinii s-au mândrit cu frumusețea cămilelor pe care le dețin. Fiecare rasă are propriile caracteristici și sunt modalități diferite de a le juriza frumusețea”, a declarat președintele comisiei tehnice a concursului, Ali Sultan Al Humeidi, conform AlephNews.

Aceste evenimente se desfășoară în mod regulat în tot Orientul Mijlociu, unde oamenii s-au conectat cu cămilele de generații întregi. „Aceasta este cultura noastră. Cultura noastră are o vechime foarte mare, de la părinții și bunicii noștri. Astăzi este o competiție, o competiție de frumusețe. Ne plac aceste cămile. Le dăm nume. E ca o familie”, a declarat Jassim al Kuwari, parte a familiei care deține cămila câștigătoare Nazaa'a. 

Vezi și: Ei sunt Gino și Flossie, câinele și pisica greu de pensionat! Împreună au aproape jumătate de secol 

Cămilele de rasă pură sunt atracția de top

Vizitatorii au fost întâmpinați de un cântec scurt „Bine ați venit la Concursul Cămilelor” și au fost serviți cu karak, un ceai picant cu lapte. Proprietarii și familiile lor s-au așezat în corturi de lux cu aer condiționat, echipate cu scaune de catifea roșie și pereți de sticlă, pentru a urmări competiția. Principala atracție au fost cămilele de rasă pură care s-au întrecut în cursa pentru viteză. „Astăzi, avem rase pure care sunt faimoase în țările din Golf datorită vitezei. Este ceva de mare preț în lumea arabă”, a adăugat Ali Sultan Al Humeidi. Înainte de cursă, cămilele și concurenții fac mai multe pase în fața unui stand de fani, ca aceștia să își poată aplauda favoritul. A avut loc și o paradă de cămile cu steaguri.

Iată și: Vrei porc de ţară? Ce reguli stricte trebuie să respecţi 

Zeci de cămile au fost descalificate anul trecut

Există și un concurs de muls, premiul mergând, bineințeles, la cămila care produce cel mai mult lapte. Pentru concursul de frumusețe este prezent și un medic care se asigură că pe animale nu se folosesc filler sau Botox pentru a le face mai frumoase. În decembrie anul trecut, zeci de cămile au fost descalificate de la Festivalul Camel King Abdulaziz din Arabia Saudită pentru accesorii cosmetice. 

Te-ar putea interesa și: Campanie fără precedent de capturare și sterilizare a pisicilor fără stăpân din București 

Evenimentul din acest an de la Qatar, care a fost conceput pentru a aduce conștientizarea culturală a vizitatorilor Cupei Mondiale, a fost sponsorizat de Ministerul Sportului și Tineretului, în colaborare cu Comitetul Suprem pentru Livrare și Moștenire, comitetul local de organizare a Cupei Mondiale. La finalul concursului de frumusețe, stăpânul cămilei Nazaa'a a sărbătorit și a pozat, cu trofeul și premiul în bani, împreună cu familia sa.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net