Ei sunt Gino și Flossie, câinele și pisica greu de pensionat! Împreună au aproape jumătate de secol

Ultima actualizare:

Orice iubitor de animale îşi doreşte ca prietenul său necuvântător să trăiască o veşnicie. Iată că există cazuri în care patrupedele întrec orice aşteptări. Gino, un câine în vârstă de 22 de ani din SUA şi Flossie, o pisică de 26 de ani din Marea Britanie, au fost numiţi oficial „cel mai bătrân câine” şi „cea mai bătrână pisică” din lume. Împreună, au aproape 50 de ani, adică jumătate de secol!

Gino (22 de ani) e un căţeluş de16 kg, iar Flossie (26 de ani) e oarbă, dar duce o viaţă fericită
Gino (22 de ani) e un căţeluş de16 kg, iar Flossie (26 de ani) e oarbă, dar duce o viaţă fericită

Conform zicalei „câinele este cel mai bun prieten al omului”, Gino e alături de stăpânul său, Alex Wolf (40 de ani), de două decenii. Bărbatul din Colorado l-a adoptat dintr-un adăpost de animale, în anul 2002, iar de atunci sunt nedespărţiţi. Deşi iniţial îşi dorea un câine mare, s-a îndrăgostit iremediabil de piticul Gino. Patrupedul este născut pe 24 septembrie 2000 şi avea doi ani când şi-a întâlnit stăpânul. Alex nu s-a gândit niciodată că va avea câinele atât de mulţi ani. De asemenea, nu se aştepta ca Gino să doboare un record mondial.

Felina şi-a pierdut doi stăpâni

A fost alături de mine la fiecare pas. Am avut foarte mare grijă de el. Este în continuare într-o formă fizică perfectă”, a declarat Wolf, pentru Cartea Recordurilor, care a spus că animalul are o dietă echilibrată şi este dus în mod regulat la veterinar. Gino nu e singurul care deţine recordul pentru vârstă. Felina Flossie, care împlineşte 27 de ani în curând (echivalentul a 120 de ani omeneşti), a fost recunoscută şi ea drept „cea mai bătrână pisică”.

Povestea ei începe în decembrie 1995, când a fost adoptată de un muncitor de la spitalul din Merseyside şi a trăit cu acesta până la moartea lui, 10 ani mai târziu. A fost preluată apoi de sora fostului proprietar. Din păcate, după 14 ani în noul cămin, pisica a rămas din nou singură, când i-a decedat stăpâna. Flossie avea 24 de ani la acea vreme.

Până anul acesta, a trăit cu fiul fostei stăpâne, care în august a încredinţat-o în grija unei organizaţii de caritate, Cats Protection. Acolo, Flossie a cunoscut-o pe Vicki Green, care s-a ataşat foarte tare de ea şi a adoptat-o. Noua stăpână are şi veşti bune despre felină. „E sănătoasă şi se adaptează cu uşurinţă la noua ei casă, dar şi la noua ei mamă”, a declarat Vicki pentru Guinness. Chiar dacă prezintă semne de orbire şi surzire, pisicuţa este încă jucăuşă, curioasă şi se descurcă perfect, în ciuda vârstei înaintate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net