Acesta e adevăratul oraș al iubirii, nu Parisul! Cum se pregătește de 14 februarie lumea din Lover?

În orășelul Lover, din Wiltshire, Marea Britanie, trăiesc cei mai romantici oameni din lume. Și asta nu doar pentru că numele localității are rezonanțe poetice, ci pentru că de 18 ani încoace, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită într-un mod aparte.

La 14 februarie îndrăgostiții din întreaga lume sărbătoresc ziua iubirii - foto Shutterstock
La 14 februarie îndrăgostiții din întreaga lume sărbătoresc ziua iubirii - foto Shutterstock

La 14 februarie îndrăgostiții din întreaga lume sărbătoresc ziua iubirii

Pentru gospodinele Pam Butt, Di Bishop, Jane Baker și Jane Rushworth febra petrecerii a început încă de marți, 8 februarie, când au început să gătească dulciurile de la cafeneaua Lovers Darling, unde va avea loc marea petrecere de Valentines Day.

Poșta gata pentru scrisorile de amor

În mod normal poșta din localitate este oficial înshică, însă în această perioadă, oficiul poștal își deschide porțile pentru a menține vie tradiția de a trimite scrisori de amor cu un timbru pe care să apară cuvântul ”Lover”. Efortul de menține vie această tradiție legată de ziua iubirii îi aparține organizației Lover Community Trust care de cinci ani organizează festivitățile și trimite 8.000 de scrisori de dragoste care conțin pe plic sintagme ”Trimis de la Lover (n.r. Iubit/ă)”.

Tot orașul, gătit de sărbătoare

În această perioadă, străzile, gardurile, vitrinele și întreg orașul se îmbracă în culorile iubirii și baloanele în formă de inimă însuflețesc fiecare locuință.

Mămica Jody Tauman a declarat că o învață de pe acum pe micuța ei Lucy, de 2 anișori să iubească ziua de 14 februarie și să ducă mai departe tradiția. Practic, în Lover iubirea este cuvântul de pe buzele tuturor, ceea ce face ca orășelul să fie mai aproape de ”sentimentele pure și adevărate” decât Paris, care a purtat secole de-a rândul numele de ”orașul iubirii”.

Jill Stark, de 71 de ani, a povestit pentru tabloidul american New York Post că în fiecare an, de 14 februarie este amenajat un târg de sărbători care ”este mult mai bogat și mai apreciat decât târgul de Crăciun din alte orașe europene”.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net