Acesta e cel mai scump whisky din lume! Iată suma incredibilă pentru care s-a vândut

Ultima actualizare:

Un whisky irlandez din single malt (malț unic n.r), vechi de 30 de ani, a devenit cea mai scumpă sticlă cu această băutură vândută vreodată. Este vorba despre o sticlă The Emerald Isle, care s-a dat pentru un preț record de 2,8 milioane de dolari, fiind cumpărată de colecționarului Mike Daley.

O sticlă de whisky The Emerald Isle a stabilit un record mondial (The Craft Irish Whisky Co.)
O sticlă de whisky The Emerald Isle a stabilit un record mondial (The Craft Irish Whisky Co.)

Cea mai scumpă sticlă de whisky a ajuns la un renumit colecționar

Această vânzare mondială face ca The Emerald Isle, deja cel mai rar single malt triplu distilat existent, cea mai scumpă sticlă de whisky vândută vreodată”, a spus compania. În noiembrie anul trecut, o sticlă de The Macallan 1926 s-a vândut la acea vreme pentru un record de 2,7 milioane de dolari, la o licitație. „Irlanda este viitorul whisky-ului. Sunt încântat să contribui, în calitate de colecționar, dar cel mai important ca băutor. Scotch-ul de lux, pentru mine, este deja un tip de piață aglomerat. Dar abia începem să vedem că whisky-ul irlandez lux își contruieștee un renume. Vă garantez că, în anii următori, va ajunge acolo unde este scotch-ul astăzi”, a declarat Mike Daley, care este unul dintre cei mai prolifici colecționari de băuturi alcoolice din SUA, potrivit prnewswire.com. El are o vastă colecție formată din câteva mii de sticle de whisky irlandez, american și scoțian.

Sticla de The Emerald Isle vine într-o cutie de nucă care include un singur decantor, alături de un ou Faberge care conține o bijuterie de smarald, un ceas personalizat și o pereche de trabucuri Cohiba. „O sticlă de The Emerald Isle care a ajuns să fie cel mai scump whisky sau whisky vândut vreodată este o realizare monumentală pentru afacerea mea. Am înființat The Craft Irish Whisky Co. cu scopul de a face din whisky-ul irlandez cea mai râvnită băutură de lux și de a restabili reputația Irlandei”, a declarat Jay Bradley, fondator și CEO al The Craft Irish Whisky Co..

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net