Acesta e primul balon stratosferic din lume! Cât costă o călătorie la 32 km deasupra Pământului

Faimosul miliardar britanic Richard Branson (74 de ani) va porni într-o călătorie la 32 de kilometri deasupra Pământului, în doar câteva luni. El va co-pilota primul balon stratosferic din lume. Branson va fi la bordul unei capsule ridicate cu ajutorul unui balon uriaș cu hidrogen.

Balonul stratosferic al companiei Space Perspective
Călătoria inaugurală a Space Perspective va avea loc în 2025 (Foto: Space Perspective)

Antreprenorul și fondatorul Virgin Group, care deține o avere de 2,6 miliarde de dolari, se va alătura co-fondatorilor companiei Space Perspective, Jane Poynter și Taber MacCallum în călătoria inaugurală a Space Perspective în 2025.

Balonul va putea transporta 8 pasageri

Capsula presurizată va folosi hidrogen regenerabil pentru a zbura ușor, plutind la un nivel deasupra atmosferei niciodată atins într-un zbor comercial cu balon. Zborurile viitoare vor avea o capacitate pentru opt pasageri, iar un loc la bordul capsulei va costa 125.000 de dolari, relatează publicația britanică The Independent.

Unele dintre cele mai magnifice experiențe din viața mea s-au petrecut în expedițiile cu balonul și sunt încântat să sprijin Space Perspective în călătoria sa. Sunt pasionat de aventură și vreau să îmi ajut colegii antreprenori să-și atingă visurile.”, a declarat Richard Branson.

Au fost făcute deja aproape 2.000 de rezervări

Space Perspective, prima companie de zbor cu baloane stratosferice din lume, a declarat că au fost făcute peste 1.800 de rezervări până în prezent. Un zbor de testare fără echipaj, care a urmat aceeași traiectorie de zbor și aceeași altitudine ca viitoarele călătorii, a avut loc în septembrie și s-a dovedit a fi un real succes.

Nu a fost stabilită o dată specifică pentru zborul inaugural, dar compania a confirmat că va avea loc sigur în anul 2025.

 „Eforturile lui Richard în industria baloanelor au fost o inspirație cheie pentru noi când am fondat Space Perspective. El este un pionier în acest domeniu. Acum suntem într-o misiune de a oferi exploratorilor vederi uluitoare ale Pământului pe un cer negru și să facem acest lucru cu blândețe, într-un mod pe care numai baloanele o permit.”, a declarat Jane Poynter. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cardiolog jpg
drugtest  jpg
MAE
lider hamas ucis jpg
330861919 617842936849189 5107983762944598548 n jpg
furnici jpg
Red Bull Flugtag insula Lacul Morii png
Vila Șipot, parte a Domeniului Regal Peleș, reintră în circuitul turistic al României
image
actualitate.net
image
actualitate.net