După zeci de ani, un român poate ajunge în spațiu! „A pus România pe harta lumii”

Vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Pavel Popescu, a anunțat că peste aproximativ 6 luni, un român ar putea fi trimis în spațiu, cu SpaceX!

SpaceX poate trimite un român în spațiu / foto: EPA EFE
SpaceX poate trimite un român în spațiu / foto: EPA EFE

Ultima oară când un român a reușit să ajungă în spațiu a fost pe 14 mai 1981, atunci când Dumitru Prunariu a reușit această performanță! Vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Pavel Popescu a anunțat că această performanță s-ar putea repeta foarte curând, potrivit adevarul.ro!

„Eram la Barcelona, acum câteva luni, şi trei dintre directorii de top ai SpaceX m-au întrebat ce mai face colegul meu, Octavian Lupu. Mi s-a părut puţin ciudat să aud liderul unei companii ca SpaceX vorbind despre un funcţionar public din România. Eu petrec în medie două - trei ore pe săptămână cu domnul Lupu şi discutăm despre cum România va juca un rol important în regiune, în explorarea spaţiului”, a spus Pavel Popescu.

Un român ar putea ajunge în spațiu

Ultima oară când un român a ajuns în spațiu a fost în anul 1981. România a fost cea de-a 11-a țară din lume care reușea să trimită în om în spațiu.

„Şi nu e o glumă... Acum două săptămâni, directorul Space Humanflights de la SpaceX, Michael Altehofen, a stat două ore într-un "call" cu noi, spunându-ne că în mai puţin de şase luni, dacă luăm această decizie la nivel naţional, România poate trimite cu SpaceX un român în spaţiu, după 50 de ani. Astăzi, ANCOM este o instituţie care, printr-un proiect desfăşurat tot cu SpaceX, printr-un proiect de colaborare, a pus România pe harta lumii ca fiind singura ţară din lume care are un astfel de parteneriat cu o asemenea companie.

Un parteneriat care va duce la nişte rezultate şi nişte schimbări majore în tot ceea ce înseamnă politica de comunicaţii în spaţiu, la nivel global. Vă spun aceste lucruri pentru că am certitudinea de 100% că nimănui de aici, din mediul privat românesc, nu i-a trecut asta prin cap. Lucrurile astea nu prea se cunosc”, a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Orsova Veche jpg
sanziene unsplash jpeg
bulgaria 2098838 1280 jpg
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net