Acesta este cel mai curat oraș din România! Lingi mac de pe jos

Considerat, în trecut, meridianul zero al lumii, acest oraș din România se află și în topul celor mai curate locuri de la noi din țară. De asemenea, este pe primul loc pe lista celor mai bune orașe în ceea ce privește costul general al vieţii – accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale. Dar asta nu este tot. Este și cel mai sigur oraș din România.

Acesta este cel mai curat oraș din România / Foto: Arhiva Click!
Acesta este cel mai curat oraș din România / Foto: Arhiva Click!

Cel mai curat oraș din țară

Poziția geografică, relieful și condițiile climaterice au influențat istoria acestui oraș de peste 900 de ani de la prima atestare documentară. Menționat pentru prima dată cu numele latinesc „Varadinum”, la 1113, Oradea este cel mai important oraș din regiunea istorică Crișana, și, totodată, unul dintre cele mai curate locuri din țară, potrivit studiului Storia.ro, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

În Oradea, cartierele votate de către locuitorii lor ca fiind cele mai curate sunt Cantemir, Iosia și Dacia. Pe ultimele poziții se clasează Episcopia Bihorului, Centura și Calea Clujului.

Oradea, municipiul reşedinţă de judeţ al Bihorului, este unul dintre importantele centre economice, sociale şi culturale din nord-vestul României, păstrându-şi aceste caracteristici de-a lungul istoriei. A fost dintotdeauna unul dintre cele mai prospere orașe ale României, dispunând de o rețea de instituții și servicii de interes public general: transport, proiectare, construcții, instalații, turism, activitate hotelieră, import-export. Toate activitățile economice sunt sprijinite de asistența indispensabilă a peste 26 de bănci cu filiale în oraș și județ.

Lucruri interesante despre Oradea

Se poate spune despre Oradea că a devenit și un important centru turistic, atrăgând în permanență un număr impresionant de turiști. Orașul se mândrește și cu deținerea singurului patrimoniu arhitectural Art Nouveau din România. Totodată, în anul 2022, s-a constatat că printre „Cele mai bune destinații europene” se numără și Oradea. 

Biserica Baptistă Emanuel din Oradea este cea mai mare biserică baptistă din Europa. În același timp, Oradea este gazda singurei universități creștine evanghelice atât din România, cât și din Europa, și, a câștigat și într-un sondaj realizat pe Facebook, titlul de „Cel mai frumos oraș al României”, cu 13.033 de voturi. O parte din cunoscutul film „Pistruiatul” a fost filmat tot la Oradea. Lângă oraș se află cea mai mare stațiune balneară, Băile Felix, o biserică unică în Europa, Biserica cu Lună (cu o sferă ce se rotește după mișcările Lunii) și Craterul de la Betfia. 

Cu siguranță, Oradea are multe alte locuri și atracții care merită vizitate. Așa că, dacă nu știi unde să mergi în viitoarea ta vacanță, poți face un tur al orașului.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net