Student la 70 de ani! Se întâmplă în Oradea, la Facultatea de Arte. „Are un entuziasm contagios”

Pasiunea adevărată și dorința de a ne depăși limitele nu ar trebui să țină cont de vârstă! Pentru toți cei care doresc să se reinventeze, Emeric Siszer este o adevărată sursă de inspirație. La vârsta de 70 de ani s-a înscris la o nouă facultate, cea de Arte, şi este din nou student. Bărbatul nu s-a simțit deloc prea în vârstă pentru a-și urma visul de-o viaţă şi este lăudat de colegii săi... care i-ar putea fi nepoţi.

Emeric Siszer e mândru că e student la vârsta de 70 de ani / foto: oradeaindirect.ro
Emeric Siszer e mândru că e student la vârsta de 70 de ani / foto: oradeaindirect.ro

Fiecare dintre noi are, cu siguranță, un răspuns la întrebarea „Ce au vrut să fii atunci când erai mic?”. Cu zâmbetul pe buze, răspundem imediat, poate chiar având și diverse povești amuzante despre cum plănuiam, copii fiind, să ne urmăm visul sau ne prefăceam că deja o facem. Poate pentru unii dintre noi aceste vise au continuat de-a lungul anilor, încercând, fiecare din noi, din răsputeri, să le transformăm în realitate.

Însă, realitatea pentru unii dintre noi este că, la un moment dat, devenim conștienți că oricare ar fi visul nostru, acesta devine din ce în ce mai îndepărtat de realitate. Fie din cauza sănătății, a realităților financiare, poate chiar a familiei sau, pur și simplu, din cauza circumstanței. Începem, ușor-ușor, să ne abandonăm visele.

Însă, poate dimineața la cafea sau în drum spre casă de la serviciu, ne amintim cu drag de aceste speranțe și ne imaginăm cât de diferit ar fi putut fi cursul vieții noastre. Ei bine, pentru toți dintre noi care au renunțat sau care simt că nu mai au mult până își abandonează visul, există o mulțime de exemple încurajatoare, ce ne dau putere să mergem mai departe. Unul dintre ele este cazul incredibil al lui Emeric Siszer, care s-a înscris la Facultatea de Arte din Oradea, deși are 70 de ani!

O viață dedicată artei

Fiind pasionat, de mic copil, de tot ceea ce înseamnă artă, Emeric Siszer a făcut tot posibilul pentru a urma studii de specialitate, în ciuda tatălui său, care dorea ca el să devină inginer de mină. În timpul liceului, a lucrat ca tâmplar pentru a strânge bani de facultate: „Făceam sicrie și lăzi pentru portocale. Primeam 50 de lei pe săptămână”, declară Emeric, conform oradeaindirect.ro.

Deși a devenit proiectant la o întreprindere minieră, bărbatul nu a renunțat niciodată la visul său. A făcut orice, de la un robot ce spunea „la mulți ani!”, la afișe pentru protecția muncii, inclusiv un bust al lui Gavrilă Mihali, un faimos primar al localității de unde este Emeric, Borșa.

La facultate, în căutarea visului său adevărat

Ajuns pe băncile facultății aproape dintr-o întâmplare, Emeric se declară încântat de experiența sa, spunând că a învățat să privească arta din mai multe unghiuri, cum ar fi filosofia din spatele unei opere de artă. Bărbatul declară fericit că ar dori să învețe totul, dacă ar fi posibil, spunând că a fost primit cu foarte multă căldură la facultate.

Cu siguranță, exemplul de perseverență și bună-dispoziție al lui Emeric Siszer este un exemplu pentru noi toți!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net