Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară

Ultima actualizare:

Gina Patrichi a fost una dintre marile actrițe ale teatrului românesc, pe vremea comunismului. Aceasta și-a dat ultima suflare la vârsta de 58 de ani, pe data de 18 martie 1994 după ce a fost răpusă de o boală cruntă. Ultimele sale cuvinte au fost de-a dreptul cutremurătoare.

image

Ultimele cuvinte rostite de Gina Patrichi înainte să moară

Gina Patrichi a avut o carieră extraordinară în industria teatrului. A jucat peste 50 de roluri pe scenele teatrului din Bulandra (București) și Galați, dar și peste 30 de roluri în filme. De asemenea, regretata actriță a interpretat mai mult de 160 de personaje în piesele Teatrului Național Radiofonic și a avut o mulțime de roluri în filme și seriale TV.

Pe numele ei real, Eugenia Margareta Elena a avut ultima apariție la Gala Premiilor UNITER, acolo unde a rostit un fragment din monologul lui Prospero din „Furtuna”, scrisă de William Shakespeare. O apropiată a actriței a spus că ascultând-o pe Gina Patrichi, a făcut legătura cu un tablou care se regăsea în camera ei, iar ceea ce era ilustrat în imagine, nu semăna deloc cu ea, după spusele celor din jur. Creația aparținea pictorului Alin Gheorghiu și fusese realizată cu mult timp în urmă.

Pe de altă parte, soțul Ginei Patrichi mărturisea că în ultimele zile de viață, aceasta semăna tot mai mult cu imaginea pe care o întrevăzuse Alin Gheorghiu în portretul pe care chiar el îl realizase.

„Poate că n-am fost altceva decât o fată dintr-o carte… poate că totul n-a fost decât o glumă, sau un joc”, au fost cuvintele Ginei Patrichi, înainte să moară.

Strada din București care poartă numele Ginei Patrichi

După ce a decedat, strada din București pe care a locuit, undeva între Piața Romană și Piața Victoriei a început să poarte numele Gina Patrichi.

Eugenia Margareta Elena a debutat în lumea teatrului în 1964, când a jucat în piesa „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian. Aceasta spunea, pe acea vreme, că în această meserie trebuie să fii întotdeauna pregătit să o iei de la capăt.

„În meseria noastră, dacă nu eşti în stare să o iei mereu de la capăt, eşti pierdut. Încerc, pe cât se poate, să alerg spre o nouă tinereţe în teatru. Sper să o găsesc, pentru că, în unele cazuri – spun eu – niciodată nu-i prea târziu. Şi pentru că nimeni, niciodată, nu este, nu poate fi, pe de-a-ntregul adult!”, mărturisea Gina Patrichi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net