Adio, mașini pe benzină și motorină! S-a anunțat oficial de când nu vor mai fi fabricate

Adio, mașini pe benzină și motorină! Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind legea care interzice vânzările de noi autoturisme și vehicule utilitare ușoare echipate cu motoare pe ardere internă începând din 2035.

Adio, mașini pe benzină și motorină
Adio, mașini pe benzină și motorină

Așadar, producătorii auto au 13 ani la dispoziție ca să-și adapteze total producția pentru mașinile pe benzină și motorină. Obiectivul acestei decizii este acela de a accelera trecerea la vehiculele electrice şi combaterea schimbărilor climatice.

Negociatorii din statele membre UE şi Parlamentul European, care trebuie să aprobe noua legislaţie, precum şi Comisia Europeană, care elaborează noile legi, au convenit că producătorii auto trebuie să realizeze o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 până în 2035. Acest lucru va face imposibilă vânzarea noilor autoturisme pe benzină şi motorină în blocul comunitar, conform Adevărul.

Din 2035 nu se vor mai fabrica mașini pe benzină și motorină

„Cu aceste obiective, creăm claritate pentru industria auto și stimulăm inovația și investițiile pentru producătorii de mașini. În plus, achiziționarea și conducerea mașinilor cu emisii zero vor deveni mai ieftine pentru consumatori.

Sunt mulțumit că astăzi am ajuns la un acord cu Consiliul privind o revizuire ambițioasă a obiectivelor pentru 2030 și am sprijinit un obiectiv de 100% pentru 2035.

Acest lucru este crucial pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050 și pentru a face condusul curat mai accesibil”, a afirmat liderul negociatorilor de la Parlamentul European, Jan Huitema.

La rândul său, vicepreşedintele executiv pentru Pactul verde european, Frans Timmermans, a declarat că acordul transmite un semnal puternic industriei şi consumatorilor. „Europa adoptă trecerea la mobilitatea cu zero emisii”, a adăugat oficialul european, conform sursei citate.

Ce se va întâmpla cu vehiculele vândute până în 2035

Trebuie precizat că autoturismele și vehiculele utilitare ușoare echipate cu motoare cu ardere internă vor putea fi utilizate și chiar tranzacționate ca vehicule la mâna a doua și după 2035.

Așadar, interdicția UE se va aplica doar la vânzarea de mașini noi, nu și la vânzarea celor uzate, produse înainte de anul 2035.

Ce se va întâmpla, totuși, cu mașinile vândute până în acel moment? Ei bine, planul este ca acestea să fie retrase definitiv din trafic pe cale naturală, atunci când nu mai sunt conforme cu normele, iar proprietarii vor ajunge la concluzia că nu mai sunt rentabile din punct de vedere financiar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

cub monica anghel png
Brad Pitt (5) jpg
Horoscop dragoste webp
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
FotoJet (2) jpg
cub miki k pital png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg