Afacerea prin care o româncă a reușit să-și tripleze veniturile. Banii vin din toate părțile

Ultima actualizare:

În timp ce pentru femei se desfășoară o săptămână a răsfățului, pentru artizani este o perioadă a profitului înfloritor. Obiectele realizate manual devin printre cele mai căutate cadouri pentru Ziua Femeii, ceea ce generează o creștere semnificativă a vânzărilor.

Artizani români câștigă bani frumoși în luna Martie / foto: Pixabay
Artizani români câștigă bani frumoși în luna Martie / foto: Pixabay

Astfel, artizanii sezonieri se bucură de venituri substanțiale în aceste zile aglomerate. Cu toate acestea, puțini dintre ei reușesc să transforme meșteșugul care le aduce un venit suplimentar într-un job cu normă întreagă.

Luna martie este considerată o perioadă de aur pentru artizani. „Mii de persoane vizitează târgurile de artizanat în intervalul dintre 1 și 8 martie, astfel că artizanii sezonieri se pregătesc cu sute de modele de mărțișoare. De multe ori, veniturile obținute sunt de trei ori mai mari decât cele provenite din joburile tradiționale”, a transmis Ingrid Tîrziu, reporter la Observator.

Daniela nu este singura care câștigă bani frumoși din asta

Există artizani români care au construit afaceri de succes în acest domeniu. Livia, de exemplu, este ilustratoare și se află pentru prima dată în postura de a desena cadouri pentru Ziua Femeii. Cererea a depășit-o pe neașteptate.

„Mă concentrez mai ales pe 8 Martie, Ziua Femeii. Arta mea este despre femei și independența lor, despre a te simți bine în pielea ta. Oamenii reacționează pozitiv la mărțișoarele mele puțin mai speciale. Anul acesta a fost un test pentru mine, să văd cum vor fi primite”, a spus Livia Fălcaru, ilustratoare.

Daniela lucrează într-un birou, dar de trei ani a descoperit o nouă pasiune care îi aduce venituri de trei ori mai mari. „În restul anului fac tablouri, cum sunt acestea, sau pentru Crăciun realizez diverse decorațiuni, cum ar fi brăduți sau aranjamente de masă. În principal, lucrez mult la personalizare”, a dezvăluit Daniela, artizan sezonier.

Cristina a renunțat la carieră pentru a își face o afacere în domeniul aranjamentelor florale

Chiar și Cristina, inginer de profesie, a renunțat la cariera sa pentru a se alătura unei afaceri de aranjamente florale, iar acum se bucură de sute de comenzi. „Cu siguranță, la nivelul sutelor, poate chiar al miilor, vom face bilanțul la sfârșitul sezonului”, a declarat Cristina Bejan, floristă.

„Taxele nu sunt neglijabile, dar știm că ne aduc și profituri substanțiale. Târgurile atrag mulți clienți, astfel că este rentabil pentru noi să participăm”, a explicat Ioana Budeș, artistă ceramistă.

Câți bani se pot câștiga de Ziua Femeii

Economiștii salută aceste inițiative de muncă sezonieră, mai ales că generează venituri semnificative. Un calcul simplu arată că un creator de artizanat care vinde aproximativ 1.000 de accesorii în această perioadă, la un preț de 25 de lei per bucată, poate obține nu mai puțin de 30.000 de lei.

„Mărțișorul și Ziua Femeii reprezintă o adevărată afacere și pentru florari. În acest interval, vânzările ating suma de 40 de milioane de euro.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net